AKTUELNO

Makedonska vlada proglasila je dvodnevnu žalost zbog teške saobraćajne nesreće na putu Skoplje-Tetovo u kojoj je poginulo 14 osoba.

Nesreća se dogodila u sredu oko 17 sati kada je autobus kompanije "Durmo turs" prešao preko zaštitne ograde na suprotnu stranu autoputa, a potom skliznuo sa kolovoza i prevrnuo se u plitku jarugu blizini sela Laskarci.

- Traumatična noć, puna bola i tuge. Večeras je naša zemlja u žalosti. Nemam reči kojima bih mogao da utešim porodice naših sugrađana koji su izgubili živote u ovoj tragičnoj saobraćajnoj nesreći - izjavio je sinoć makedonski premijer Zoran Zaev, prenela je agencija MIA.

U nesreći je povređeno oko 30 osoba.

Foto: Tanjug

Ministar zdravlja Venko Filipice je izjavio da je sedam osoba poginulo na licu mesta, dok su ostali preminuli u bolnici.

Među povređenima, životno je ugroženo šestoro, prenosi AP.

U autobusu je bilo oko 50 putnika. Uzrok nesreće zasad nije poznat, a istraga je u toku.

U pomoć su pritekli vatrogasci i meštani okolnog sela da bi pomogli da se iz autobusa izvuku preživeli, među kojima je i vozač.

Televizija Telma prenosi reči jednog od očevidaca da su spasioci morali da iseku deo autobusa da bi doprli do povređenih.

- Mnogo se osetio miris benzina i strahovali smo da će autobus eksplodirati - kazao je on.

U autobusu su se nalazili radnici koji su iz Skoplja krenuli ka Gostivaru, gde većina njih živi, izjavio je gradonačelnik Gostivara Arben Taravari.

#Makedonija

#Nesreća

#dan žalosti

'