AKTUELNO

U tužilaštvu se nadaju da će veštačenja čiji se rezultati čekaju potkrepiti sumnju da je Jelenu Marjanović ubio suprug. Jedna od analiza je starost krvi koja je izolovana na zadnjem sedištu "mercedesa".

Dodatna veštačenja snimka sa nadzornih kamera na nasipu Crvenka u Borči, kao i telefona porodice Marjanović i ubijene Jelene, gotova su i dostavljena u Više javno tužilastvo u Beogradu, saznaju mediji.

Prema pisanjima, veštačenja koja su naložena radi boljeg razjašnjenja stanja stvari potvrdila su ona prethodna i ukazala na to da je Zoran Marjanović, prema veštačenju njegovog telefona, bio u neposrednoj blizini mesta zločina u vreme kada je brutalno ubijena njegova supruga.

Kako kaže izvor upoznat sa slučajem, ovo veštačenje ukazalo je na bitne činjenice, ali postoji pak nekoliko nejasnoća, koje bi trebalo naknadno da budu razjašnjene.

Foto: E-stock Miloš Rafailović/Printscreen Facebook

- Veštačenje je utvrdilo u koje vreme je i da je Marjanoviću telefon bio ugašen, ali i kada je bio nedaleko od mesta Jeleninog ubistva. Ipak, ono što se u veštačenjima ne poklapa jeste vreme. Snimci sa kamera koje gledaju na nasip, a na kojima se vidi Zoran pokazuju jedno vreme, dok je prilikom veštačenja telefona utvrđeno drugo vreme kada je Zoran bio na sredini nasipa - kaže izvor upoznat sa slučajem.

Ova razjašnjenja je zatražio Apelacioni sud, koji je ukinuo optužnicu protiv Zorana Marjanovića i naložio da se urade nova veštačenja, koja ne bi bila dvosmislena i unosila zabunu.

Ova veštačenja samo su deo od nekoliko koje je zatražio Apelacioni sud nakon što je ukinuo optužnicu protiv Zorana Marjanovića.

Uz obrazloženje, Apelacioni sud je naveo da je potrebno da se razjasne pojedine činjence kako optužnica ne bi bila dvosmislena i unosila zabunu.

Veštačenje starosti krvi na zadnjem sedištu porodičnog "mercedesa" još uvek nije gotovo.

- Posle vraćanja optužnice Više tužilaštvo nema zakonski rok u kome mora da pribavi dodatna veštačenja, jer teško ubistvo ne zastareva, a osumnjičeni i nije u pritvoru. U tužilaštvu se nadaju da će veštačenja čije rezultate čekamo potkrepiti sumnju da je Jelenu Marjanović ubio suprug. Jedna od analiza je starost krvi koja je izolovana na zadnjem sedištu "mercedesa". Veštačenje treba da utvrdi koliko je taj trag star, kao i kako je nastao. Taj "mercedes" je mahom vozila Jelena, pa je nepoznanica zašto je njena krv na zadnjem sedištu vozila, kao i kada je taj trag nastao - kaže sagovornik upoznat sa istragom.

Marjanovići su, inače, u istrazi tvrdili da se Jelena nekoliko dana pre brutalnog ubistva sama posekla na gepek porodičnog "mercedesa" i da je tako veća količina njene krvi završila na zadnjem sedištu.

Foto: Facebook Printscreen

Pevačica Jelena Marjanović Krsmanović ubijena je 2. aprila 2016. godine na nasipu u Borči. Njeno beživotno telo nađeno je dan kasnije.

Skoro godinu i po trajala je istraga pre nego što je u ovom slučaju palo hapšenje, i to njenog supruga Zorana Marjanovića, kao osumnjičenog za ubistvo.

On je uhapšen 15. septembra 2017. godine i u pritvoru je proveo skoro deset meseci.

#Istraga

#Jelena Marjanović

#Zoran Marjanović

'