AKTUELNO

U tužilaštvo je stigao nalaz dopunskog veštačenja tragova krvi ubijene Jelene Marjanović, pronađenih u porodičnom autu, što je poslednji korak u istrazi protiv njenog supruga Zorana.

U Više javno tužilaštvo u Beogradu juče je stigao nalaz veštačenja tragova krvi pevačice Jelene Marjanović (33), koji su pronađeni na zadnjem sedištu automobila kojim je pevačica na dan svog ubistva sa suprugom Zoranom došla na nasip Crvenka u Borči.

Nalaz veštačenja pevačicine krvi poslednje je od nekoliko veštačenja koja su bila naložena tužilaštvu u okviru dopune istrage protiv Zorana Marjanovića (40), optuženog za Jelenino ubistvo.

Marjanovići tvrde da se sama posekla

Kako smo ranije pisali, Marjanovići tvrde da je Jelenina krv u automobil dospela kada se ona, nekoliko dana pre brutalnog ubistva, sama posekla na gepek "mercedesa". - Tako je veća količina njene krvi završila na zadnjem sedištu. Kao dokaz za to, Marjanovići pominju fotografiju u Jeleninom telefonu, jer je ona posle te nezgode slikala posečenu ruku mobilnim. Kako tvrde, te fotografije su i nakon njenog ubistva bile u njenom telefonu - objasnio je ranije naš izvor.

- Dodatno veštačenje tragova krvi bilo je naloženo da bi se utvrdila njihova starost. Reč je o tragu pronađenom u automobilu "mercedes" koji su koristili Marjanovići. Ni dodatnim analizama nije bilo moguće sa sigurnošću utvrditi koliko dugo je Jelenina krv bila u kolima. Ideja je bila da se dokaže da li se krv u kolima nalazi od 2. aprila 2016, kada je pevačica ubijena, ili je trag tu bio i ranije. Međutim, utvrditi tako nešto je nemoguće - objašnjava naš izvor i dodaje da je trag krvi nevidljiv golim okom.

Foto: E-stock Miloš Rafailović/Printscreen Facebook

Prema njegovim rečima, ovim analizama kompletirana je dopuna istrage protiv osumnjičenog Zorana i pitanje je dana kada će nova optužnica protiv njega biti podignuta.

Dodatna veštačenja

- Prostorno-vremensko veštačenje - pokazalo da je biciklista mogao da vidi Jelenu i Zorana na mestu ubistva-  Starost Jelenine krvi na sedištu auta - nije moguće utvrditi- Veštačenje ogrebotine na Zoranovoj ruci - nije nađen Jelenin DNK - Veštačenje baznih stanica - Zoranov telefon bio isključen u vreme zločina

- Ovaj nalaz nije od ključne važnosti za istragu, jer Više tužilaštvo smatra da postoje drugi bitniji dokazi koji mogu biti upotrebljeni protiv Marjanovića. S obzirom na to da su dodatna veštačenja završena, jer je ovo bio poslednji nalaz koji se čekao, uskoro se očekuje podizanje nove, treće optužnice po redu - dodao je sagovornik Kurira.

Foto: E-stock Miloš Rafailović/Printscreen Facebook

Podsetimo, Zoran Marjanović optužen je da je 2. aprila 2016. na nasipu Crvenka ubio suprugu Jelenu. Optužnica protiv njega najpre je podignuta u februaru 2018, ali je dva puta vraćana na dopunu. Tokom poslednjih dodatnih veštačenja rađeno je prostorno-vremensko veštačenje, analiziran je iskaz svedoka Milana Radića, dopunjeno je veštačenje snimaka s kamera na kući porodice Jahović, kao i veštačenje baznih stanica, ali i bris ogrebotine na Zoranovoj ruci.

#Jelena Marjanović

#Zoran Marjanović

'