AKTUELNO

U gašenju su učestvovali pripadnici Službi spašavanja iz Tivta, Kotora, Herceg Novog, Budve, Bara i Ulcinja, obrovoljno vatrogasno društvo Krtoli, dok je jedno vozilo sa dobrovoljcima iz Perasta bilo u Tivtu u slučaju potrebe.

Posle veoma dramatičnog popodneva na požarištu u Krtolima, gde su krtoljski vatrogsci u posljednji trenutak uspeli da odbrane kuće u Novom naselju, situacija je mnogo bolja i može se reči da je požar pod kontrolom, kazao je komandir Službe zaštite i spašavanja Tivta, Zoran Barbić.

U gašenju su učestvovali pripadnici Službi spašavanja iz Tivta, Kotora, Herceg Novog, Budve, Bara i Ulcinja, obrovoljno vatrogasno društvo Krtoli, dok je jedno vozilo sa dobrovoljcima iz Perasta bilo u Tivtu u slučaju potrebe, prenose crnogorski mediji.

Pročitajte još: Vatrogasci naredili turistima da HITNO napuste POZNATO KUPALIŠTE

Ministar unutrašnjih poslova, Mevludin Nuhodžić, koji je u utorak posetio Tivat, kazao je da očekuje da požar bude ugašen do srede, osim ako ne bude neplaniranih vremenskih uslova.

-Sve službe zaštite su odlično uradile svoj posao. Dobrovoljna vatrogasna društva su dala puni doprinos gašenju požara kao i građani koji su iskazali veliki hrabrost. Sektor za vanredne situacije MUP-a je odlično koordinisao akciju - rekao je Nuhodžić.

Prema njegovim rečima, avioni MUP-a leteli su kada je to shodno proceni lokalne službe zaštite i spašavanja Tivat to bilo potrebno i kada su to vremenski uslovi dozvoljavali.

-Aktivnosti na saniranju požara u opštini Tivat pokazale su da sistem zaštite i spašavanja u Crnoj Gori funkcioniše dobro i usklađeno, te da su aktivnosti koordinisane kvalitetno, kako od strane lokalnih službi zaštite i spašavanja, tako i od strane Direktorata za vanredne situacije, u delu njegovih nadležnosti - zaključio je ministar.

#Crna Gora

#Požar

#Vatrogasci

'