separator
Info
ZABAVAAKTUELNO

region

Olujni vetar oštetio bolnicu u Meljinama i pedesetak kuća u Herceg Novom


U nevremenu koje je opštinu Herceg Novi oštećeno je pedesetak kuća, dok je olujni vetar veliku štetu napravio u Opštoj bolnici Meljine, saopšteno je danas iz nadležnih službi.


Lokalna uprava Herceg Novog je za porodice kojima su noćas tokom nevremena oštećeni domovi, organizovala prihvatni centar u dvorani Sportskog centra u Igalu.

Olujni vetar brzine do 100 kilometara na sat, oštetio je bolnicu u Meljinama, ali u naletu vetra niko nije povređen, potvrdio je Radiju Jadran direktor bolnice Oliver Elez.

- Sve je stradalo. Odleteo je krov sa kabineta na internom, sva stakla su izbijena na ođeljenju i polomljena, nemoguće je raditi. Na tehničkoj službi deo krova otišao, stradala je kuhinja, praonica. Desetkovan je park sa borovima, palmama i mediterasnkom vegetacijoma. Jedva smo malo raskrčili put za kola hitne pomoći. Situacija je vanredna, osoblje je angažovano, ali potrebna nam je pomoć - naveo je Elez.

Pored bolnice demolirani su pumpna stanica, kvantaška pijaca, oštećen je vatrogasni dom, potvrđeno je iz lokalne službe spašavanja, koja zajedno s ostalim nadležnim organima popisuje štetu nastalu u Meljinama i okolini.

Pijavica, koja je prošla Meljinama, pojavila se i u moru kod poluostrva Luštica, pa je Upava pomorske sigurnosti rano jutros sa jahte usiderene kod Rosa spasila šest državljana Austrije.

Kratkotrajno nevreme koje je sinoć zahvatilo Tivat oštetilo je dva manja aviona na platformi Aerodroma Tivat.

Vesti Minut dva

Nacionalni Dnevnik

Komični video i skrivena kamera

Komentari • 0

Komentari uvredljivog sadržaja neće biti odobreni.

korisnik

povezane vesti