AKTUELNO

Dešavanja u noći pred izbore i dalje su nepoznanica.

Vrhovni državni tužilac Crne Gore Ivica Stanković demantovao je tvrdnje da je hapšenje osumnjičenih za terorizam u pokušaju 16. oktobra insceniran postupak, a glavni specijalni tužilac Milivoj Katnić za sve je optužio nacionaliste, državljane Rusije.

Stanković je odlučno demantovao tvrdnje da je pokušaj terorističkog napada u izbornoj noći isceniran, te istakao da za sve postoje dokazi.

-Poštujte činjenicu da je postupak u toku. Ne stavljamo se ni na čiju stranu-ni medija ni političara - poručio je Stanković napomenuvši da su se za ovu konferenciju odlučili zbog pojavljivanja netačnih informacija u javnosti.

Glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić rekao je da su u sve umešane osobe iz Rusije, ali da nema podataka da je država Rusija direktno umešana.Takođe, on je dodao da su identifikovali političke strukture koje su 16. oktobra trebalo da uvedu građane u Skupštinu.

Tokom konferencije novinarima je prikazan trominutni film koji je crnogorskom pravosuđu dostavila Srbija, a na kojem su sistematizovani predmeti pronađeni kod grupe uhapšenih srpskih državljana u noći između 15. i 16. oktobra.

Nakon saslušanja u Specijalnom državnom tužilaštvu, za 14 osoba je određen pritvor, dok je šest pušteno na slobodu.

U međuvremenu je uhapšen još jedan srpski državljanin, koji se takođe nalazi u pritvoru.

S.A.

'