AKTUELNO

Uspeh hrvatske reprezentacije na Svetskom prvenstvu u fudbalu u Rusiji postao je deo predizborne kampanje u Bosni i Hercegovini za parlamentarne izbore u oktobru, piše hrvatski Index.hr.

Kako navodi, nakon što su Hrvati osvojili srebrnu medalju na Svetskom prvenstvu, "prigodne poruke" uputile su hrvatske stranke okupljene oko HDž BiH i konkurentskog HDž 1990.

Naime, poruka "Bravo Vatreni" osvanula je na bilbordu na ulazu u Mostar, a uputili su je iz Hrvatskog narodnog sabora BiH, koji okuplja najveći broj hrvatskih stranaka u toj zemlji, a predvodi ih HDž BiH, dodaje portal.

Na plakatu se, ističe, nalazi i fotografija slavlja hrvatskih fudbalera, među kojima je nekolicina njih poreklom iz Bosne i Hercegovine, poput Dejana Lovrena, Matea Kovačića ili selektora Zlatka Dalića.

Sličnu pozadinu, navodi Index.hr, iskoristila je i stranka HDž 1990, koja je na svom plakatu poručila "Mi smo prvaci".

U Mostaru je zajedničko praćenje finalne utakmice na otvorenom organizovao lokalni HDž BiH, a poruku podrške hrvatskim fudbalerima uputili su zajedničkom fotografijom hrvatski poslanici u Domu naroda Parlamenta, obučeni u dresove hrvatske reprezentacije, naglašava Index.hr.

#Bosna i Hercegovina

#Hrvatska

#Predizborna kampanja

#Svetsko prvenstvo

#fudbal

'