separator
Info
ZABAVAAKTUELNO

region

Poznato gde će i kada biti sahranjen MONSTRUOZNI UBICA Edin Gačić: Još uvek se niko nije javio od rodbine


Gačić je bio u višednevnom begu, nakon što je počinio dva ubistva.


Asmir Hodžić, izvršni direktor Kantonalnog javnog komunalnog preduzeća "Pokop" u Sarajevu, potvrdio je da je "Pokop" dobio od Tužilaštva Kantona Sarajevo dopis u kojem se navodi da su stvoreni uslovi da se izvrši ukop višestrukog ubice Edina Gačića u Sarajevu.

Hodžić je potvrdio da će ukop biti obavljen na groblju Vlakovo.

– Mi smo jutros zvanično dobili dopis od Tužilaštva KS da se može izvršiti sahrana Edina Gačića. Mi smo odlučili da bude ukopan na aktivnom komunalnom groblju, a to je Gradsko groblje Vlakovo. Sahrana će biti obavljena u redovnoj proceduri – kazao je Hodžić, prenosi Avaz.

Dodaje da će sahrana Gačića najvjerovatnije biti obavljena sutra ili prekosutra.

Trenutno se telo Edina Gačića nalazi u mrtvačnici "Pokopa". Do sada se, potvrdio je Hodžić, nije javio niko od Gačićeve rodbine. Što se tiče troškova, Hodžić kaže da još nema preciznih informacija o tome.

Što se tiče verskog obreda, kaže Hodžić, "Pokop" ne organizuje verski obred, nego čeka da se javi rodbina koja odlučuje o tome. Ukoliko se ne javi rodbina, Gačić će biti ukopan bez prisustva verskog službenika, prenosi Srpskainfo.

Edin Gačić, višestruki ubica, ubijen je 12. februara u šumi Barice između naselja Medvjedice i Zabrđe kod Kiseljaka. Ubijen je nakon što je bio u višednevnom begu, nakon ubistva Sauda Sultanića u Konjicu i policajca Mahira Begića u Suhodolu kod Tarčina. Ranije je ubio još dve osobe, zbog čega je bio na dvadesetogodišnjoj robiji, s koje je izašao 2017.

Vesti Minut dva

Nacionalni Dnevnik

Komični video i skrivena kamera

Komentari • 0

Komentari uvredljivog sadržaja neće biti odobreni.

korisnik

povezane vesti