AKTUELNO

Nakon gnusnog zločina u selu Barič, ubica B.D. biće sahranjen bez ikakvih obeležja.

U selu Barič u opštini Golubac u ponedeljak ujutro desila se nezapamćena tragedija. Penzioner Božidar Dačić (76) ubio je iz pištolja suprugu Radu, sina Miroslava i šuraka Pavla, a ranio snaju Goricu, posle čega je izvršio samoubistvo u porti seoske crkve. Meštani Bariča odriču se ovog gnusnog zločinca, zbog čega će on biti sahranjen u neobeleženom grobu.

Foto: Zoran Sinko/Informer

Kako Pink.rs saznaje, sahrana će biti obavljena danas, ali ubici niko neće otići na pogreb. Lokalni meštani su izjavili da će ga pokopati na samom kraju groblja, bez ikakvog obeležja i ceremonije. Čak je i mesto u porti crkve gde je monstrum pucao sebi u glavu juče prekopano, a ceo hram i dvorište su osveštani.

Komšije ističu da se Božidarov sin Miroslav često žalio kako trpi očevu torturu. Ubica je svojim ukućanima pretio da će ih sve pobiti, ali niko nije hteo da ga prijavi policiji. I snaja Gorica se žalila na svekra, ali svi su se povlačili pred njegovim pretnjama i psovkama. Ćutali su zarad mira u kući jer su živeli na zajedničkom imanju u dve kuće.

Od meštana Bariča saznajemo da se Božidar poslednjih godina sudio oko imovine sa svojom porodicom. Navodno, plac na kom su živeli Dačići kupljen je od supruginog brata, a problem je nastao oko toga šta će i na koga od imovine da se vodi. Pola jedne kuće na imanju se vodilo na Radu, ali je Božidar hteo da se i ta imovina prevede na njega.

Foto: Zoran Sinko/Informer

U Bariču se rodilo uverenje da je Dačić bio omađijan. Naime, pre zločina, ubica je bio u Jabukovcu, mestu koje se 2007. pročulo zbog masakra u kome je Nikola Radosavljević ubio devet meštana. Taj kraj je inače poznat po verovanju u crnu magiju, što je samo podgrejalo sumnju da je Dačić bio pod njenim uticajem.

Foto: Zoran Sinko/Informer

Višestrukom ubistvu je prethodila svađa oca i sina oko antenskog kabla, a zločin je počinjen pištoljem za koji je B. D. imao urednu dozvolu za držanje od 1998. godine.

#Barič

#Božidar Dačić

#Ubica

'