AKTUELNO

Psi obožavaju društvo ljudi, vole da osete fizičku bliskost s njima, a neke pasmine su posebno mazne i druželjubive

Među psećim mazama izdvojili smo 10 najvećih kojima maženja nikad dosta.

1. Pomeranac

Prema mnogima najslađi pas na svetu, poput minijaturnog medvedića, pomeranskog špica ili pomeranca jednostavno je nemoguće da ne poželite da ga pomazite.. U ovu minijaturnu čupavu pasminu je tako lako zaljubiti se! Poreklom iz nemačke pokrajine Pomeranije, ovo je pasmina pametnih, znatiželjnih i živahnih pasa. Zbog svoje inteligencije odlično reaguju na dresuru.

2. Zlatni retriver

Dlaka predivne žuto-zlatne boje je glavni adut zlatnog retrivera. Pripadnici jedne od najpopularnijih pasmina na svetu, mirne i blage naravi, fantastično se slažu s odraslima, decom kao i s drugim kućnim ljubimcima. Zlatni retriver slavan je po svojoj sposobnosti oporavka i ljubavi i verovanju čoveku koje apsolutno ništa ne može da poljulja.

3. Mops

Neki će reći da nije tipična slatkica, ali ovaj mališan osvaja svojim šarmom, razigranošću, poslušnošću i pameću. Originalno uzgajan za članove plemstva u drevnoj Kini, mops je jedan od najvećih šarmera među psima. Ko može da odoli toj ljupkoj zgužvanoj njuškici i veseloj naravi - ma mops jednostavno zove na maženje.

4. Ši cu

Maleni pas s velikim samopouzdanjem, razigran je i umiljat i uvek voli da se mazi sa svojim vlasnikom i da stalnobude uz njega. Ta njuškica ima plemenito poreklo budući da je izvorno uzgajana za pripadnike plemstva u Kini. Kako se malo linja, ši cu predstavlja idealno društvo osobama koje pate od alergija.

5. Bokser

Ovaj prijateljski raspoložen i veseli slatkiš slavan je po svojoj sposobnosti da može da oraspoloži svog vlasnika u svakoj situaciji. Učiniće to i tako da mu se "ponudi" za maženje kada oseti da je njegov vlasnik potišten ili tužan. Bokser jednostavno obožava ljude i od prostranog mesta za život važnije mu je da ima vlasnika zna da mu uzvrati ljubav, zbog čega može da živi i u stanu.

#Ljubimac