AKTUELNO

Psi se u većini slučajeva izvrsno slažu s ljudima i vole decu, ali neke rase su druželjubivije od drugih pa mnogi ljudi, a posebno roditelji, prilikom udomljavanja ili kupovine psa razmišljaju o tome da nabave ljubimca koji će prihvatiti decu i igrati se s njima.

Portal PetMd, koji su kreirali veterinari, nabrojao je deset pasa za koje se smatra da su najbolji izbor za porodice s decom.

Zlatni retriver

Ovaj pametni i verni pas gotovo nikada nije agresivan ili neraspoložen. Veoma je strpljiv i zato je odličan izbor za porodice s decom. Zbog njegove prijateljske prirode deca ga jednostavno obožavaju.

Labrador

Ovo je jedna od najpopularnijih rasa, a za to postoji dobar razlog. Labrador je jako razigran pas, koji veoma voli decu i zaštitnički je nastrojen. Ima jako puno energije i obožava da trči i pliva. Zbog toga njegovi vlasnici treba da budu svakodnevno aktivni s njim. Osim s decom i odraslima, dobro se slaže i s ostalim psima.

Pudlica

Pudlice su pametni i nežni psi koji su veoma brižni i privrženi svojoj porodici. Iako su jako sramežljivi u prisustvu stranaca, super se slažu s decom i odraslima koje poznaju.

Irski seter

Irski seter prepoznatljiv je po svojoj crvenoj dlaci. Veoma je razigran i pun energije i obožava da bude među ljudima i igra se s decom. Ovaj pas toliko voli svoju porodicu da mrzi da bude sam i najbolje se ponaša kada je okružen ljudima koji ga vole.

Vižla

Iako ovaj pas nije popularan kao neke druge rase, jedan je od najboljih izbora za aktivne i energične porodice sa starijom decom. Vižla je vrlo osećajan i veran pas koji je uz to i veoma pametan i brzo uči nove trikove. Jako se veže za svoje vlasnike.

#Pas

#deca

#kućni ljubimac