AKTUELNO

Dan venčanja je za svaki par jedan od najvažnijih dana u životu - ali to ne znači da treba da zaborave na sve ostale koje su pozvali na događaj.

Planiranje venčanja nije lak zadatak. Mladenci moraju da razmisle o svemu - od mesta događaja do hrane i vrste prijema koji će imati. I dok žele da dan bude poseban za njih, takođe moraju da razmotre šta će učiniti da njihovi gosti takođe uživaju u iskustvu, piše Mirror.

Jedan par je, međutim, odlučio da ne razmišlja o svojim gostima tokom nedavnog venčanja, a sada su zbog toga žestoko osuđeni na internetu. Mlada i mladoženja su navodno ostavili goste gladne satima tokom ceremonije koja se održala na hladnoći.

Govoreći o venčanju na Redditu, jedna žena je rekla da se užasno provela na svadbi i da je otišla čim je bilo prikladno jer se činilo da par nije razmislio o tome kako će njihove odluke uticati na njihove goste. Navela je nekoliko primedbi koje je imala na ceremoniju, a prva je bila da je održana napolju, i to tokom zime.

Venčanje je održano u januaru jer je bilo jeftinije od letnjeg venčanja, ali par nije pristao na kompromis oko mesta održavanja pa je goste naterao da hrabro izdrže niske temperature. Ceremonija venčanja takođe je počela s više od sat vremena zakašnjenja prema anonimnom gostu, a kada je konačno počela, trebalo je više od sat vremena da se održi - što znači da su gosti stajali na hladnoći najmanje dva sata. Ali stvari su se samo pogoršale kada je hrana u pitanju.

Foto: Pixabay.com

Žena je rekla da je ceremonija bila u 13 sati pa mnogi gosti nisu jeli pre jer su pretpostavljali da će hrana biti odmah nakon ceremonije. "Bili smo gladni satima dok nisu poslužili večeru... u 17.30", Kada je napokon došlo vreme za večeru, gosti su čekali jako dugo između jela, a žena je kasnije saznala da je to bilo zato što su mladenci hteli više vremena za fotografisanje.

"Trebalo je mnogo vremena da dobijemo prvo jelo, mnogo vremena između jela i mnogo vremena da počnemo da plešemo nakon što smo završili s jelom. Oko dva i po sata za nešto, za šta obično treba jedan. Bilo je oko 20 sati kad smo konačno počeli da plešemo. Ispostavilo se da je par tražio da usluga bude spora kako bi mogli da naprave više fotografija, ali to što su samo naterali goste da sede i čekaju veći deo vremena jednostavno je nepristojno", dodala je.

Komentatori objave brzo su kritikovali par zbog njihovog izbora, a mnogi su rekli da bi otišli kući mnogo pre kraja svadbe. Jedna osoba je napisala: "Mislim da bih otišla nakon 20 minuta i bez ceremonije. Ponela bih i svoj poklon kući sa sobom", dok je druga dodala: "Zvuči grozno. Ne mogu da verujem da ste sedeli napolju u januaru, jednostavno bih otišla kući. Ti si bolja osoba od mene!"

Autor: Marija Radić