AKTUELNO

Pukom srećom je ostao živ.

Španski matador Marijano de la Vina (57) zadobio je teške povrede nakon što ga je udario razjareni bik.

Bik ga je napao, bacio na tlo, a onda počeo da bode rogovima, da bi na kraju nabiorog u rektum toreadora i tako ga nosio nekoliko metara, kada je toreador pao na zemlju arene.

On je zadobio ranu na preponama dužine 27 cm, dok mu je anus bio iskidan na čak 22 cm! Bik mu je rogom presekao bedrenu arteriju, a zadobio je i povredu bešike odsecanjem još jedne vitalne arterije.

Članovi Marijanove porodice kažu da je pravo čudo da je on ostao živ s obzirom na to da je zadobio čak tri srčana udara i toliko fizičkih povreda na Plaza del Torors.

Oni su se zahvalili osoblju arene, toreadorovim kolegama, hitnim službama na brzoj reakciji kako bi mu spasili život, kao i medicinskom osoblju bolnice u Saragosi, gde je na intenzivnoj nezi.

Toreador je imao dve duge operacije i sada je svaki sat bitan kako bi mu spasili život. Njegovo stanje je još uvek ozbiljno, ali su doktori optimistični.

Doktor Karlos var Kareres, šef medicinskog osoblja i glavni hirurg izjavio je za časopis "Mundotoro":

- Za sada smo sačuvali život Marijanu de la Vini, ali je situacija i dalje kritična.

On se nalazi na intenzivnoj nezi u bolnici "Quironsalud" u Saragosi, a poslednje vesti ovog biltena prenose "da mu je stanje stabilno, ali je još uvek kritično". Cirkulacija krvi u njegovoj desnoj nozi se vratila u normalu.

#snimak

'