AKTUELNO

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić i glavni urbanista Milutin Folić primili su u Starom dvoru predstavnike kompanija iz Udruženja francuskih industrijalaca "Medef", s kojima su razgovarali o izgradnji beogradskog metroa i drugim velikim infrastrukturnim projektima.

Vesić je podsetio da su francuske kompanije veoma prisutne u Beogradu zadnjih nekoliko godina.

Vrednost investicija francuskih kompanija u poslednje dve godine u Beogradu iznosi preko milijardu i osamsto miliona evra, naveo je zamenik gradonačelnika, podsetivši na investicije u Beogradski aerodrom i sanaciju deponije u Vinči.

Foto: Tanjug

- Te velike investicije su doprinele da i druge francuske kompanije dođu u Srbiju i Beograd. A danas smo održali sastanak sa predstavnicima desetak kompanija koje su zainteresovane za velike infrastrukturne projekte u našoj prestonici, kao što je izgradnja metroa, širenje tramvajske mreže ili izgradnja obilaznice oko Beograda. Očekujem da će neke od ovih kompanija biti uspešne na međunarodnim konkursima za buduće projekte u glavnom gradu Srbije - istakao je Vesić.

Beograd je, kako kaže, postao interesantan za investicije iz sveta, posebno kada je reč o francuskim kompanijama, uz zaključak da je to jasan dokaz da Beograd napreduje.

Događaju su prisustvovali francuski ambasador u Beogradu Federik Mondoloni, direktor Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda Branislav Popović i savetnik predsednika Privredne komore Srbije Aleksandar Kemiveš.

#Beograd

#Francuska

#Goran Vesić

#Metro

#industrija

'