AKTUELNO

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali i glavni gradski urbanista Milutin Folić razgovarali su u Starom dvoru sa predstavnicima holandske kompanije "Pinnacle" koja će na mestu bivše fabrike "Beko" na Dorćolu graditi poslovno-stambeni kompleks, saopštio je danas Beoinfo.

Mali je rekao da je u pitanju prostor od oko 120.000 kvadratnih metara, da će projekat uraditi svetski poznati arhitekta i da izgradnja ovog projekta počinje na proleće sledeće godine.

VUČIĆ: Ne smeta im američka zastava na čarapama, a Srbiji bi da zabrane trobojku! (FOTO+VIDEO)

"Zahvaljujući ovom, ali i drugim projektima u tom delu grada, donji Dorćol će za tri godine izgledati potpuno drugačije. Posebna atrakcija tog projekta će biti to što će do polovine 2019. godine Beograd zajedno sa Srbijom ukloniti šine od Pančevačkog mosta do 'Beograda na vodi' jer nam one u ovom trenutku onemogućavaju da Beograd sputimo na reku", kazao je on.

Sa investitorom smo dogovorili da će njihov arhitekta da uradi predlog projekta parka i okruženja celog donjeg Dorćola, kako bi građani dobili prelep deo od Kalemegdana do reke, objasnio je gradonačelnik.

On je naveo da je to konkretan rezultat rada da Beograd konačno siđe na reke.

Prema njegovim rečima, Grad Beograd radi na tome da se sva stara, zapuštena mesta polako uređuju. Svaki deo grada nam je bitan, naveo je on i naglasio da je važno i to da se Beograd razvija kao celina.

#Beko

#Siniša Mali

'