AKTUELNO

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture i čitava Vlada Srbije nastaviće da ulažu velika novčana sredstva u opremu, razvoj i bezbednost Aerodroma “Konstantin Veliki” u Nišu, sa željom da taj aerodrom bude centar avio-saobraćaja ovog dela regiona, saopšteno je danas iz tog ministarstva.

Napominje se da bez dosadašnjih ulaganja Ministarstva i Vlade, Niš ne bi imao takav aerodrom, kao ni broj putnika koji danas dolaze na “Konstatin Veliki”.

Sva nova ulaganja, kao što će biti izgradnja novog tornja, radovi na infrastrukturi aerodroma, ulaganja u bezbednost i svu drugu potrebnu opremu, su kako se ističe, posvećena povećanju broja putnika, uvođenju novih linija i pozicioniranju niškog aerodroma kao nezaobilaznog mesta u regionu.

- Pokazali smo da od aerodroma “Nikola Tesla” možemo da napravimo najbrže rastući aerodrom u ovom delu jugoistočne Evrope i hoćemo i od “Konstanina Velikog” da napravimo najbolji mogući aerodrom. Zato želimo da pomognemo Nišu i da zajedno ovo uradimo - napominje se u saopštenju.

Niš i jug Srbije su od strateške ekonomske, političke i populacione važnosti za Srbiju i zato je Vlada Srbije proteklih godina puno uložila u putni, železnički i avio-saobraćaj, dovođenje brojnih investitora i otvaranje velikog broja fabrika, a to će kako je navedeno, nastaviti i dalje da radi.

#Aerodrom

#Ministarstvo građevinarstva | saobraćaja i infrastrukture

#Niš

'