AKTUELNO

Jaki plјuskovi s grmlјavinom očekuju se na području Raškog okruga i biće u sporom premeštanju ka Rasinskom i Šumadijskom okrugu.

Prema najavama RHMZ kratkotrajni pljusak pogodio je Beograd. Samo nekoliko minuta bilo je dovoljno da se bar malo obradujuemo posle vrelih letnjih dana.

RHMZ je upozorio da se i narednih dana u Srbiji očekuju pljuskovi i grmljavina lokalno uz grad, jak ili olujni vetar, i da će za te lokacije izdavati hitna upozorenja jedan do dva časa unapred.

"U zoni najjačih plјuskova očekuje se velika količina padavina, jak vetar, a lokalno i pojava sugradice i grada", navodi se u upozorenju RHMZ koje je objavljeno u 13.30 sati.

Drugog dana vikenda, prema najavi biće sunčanije, samo još ujutro na severoistoku uz lokalne pljuskove sa grmljavinom, dok se posle podne lokalni pljuskovi sa grmljavinom očekuju ponegde u južnoj polovini Srbije.

"Najjače nevreme sa jakim pljuskovima, grmljavinama i gradom se osmatra na severu Moravičkog okruga (između Ljiga i Gornjeg Milanovca) i u Šumadijskom okrugu (Topola sa širim područjem)", pisalo je u hitnom upozorenju RHMZ izdatom u 14 i 45 sati.

Nedugo zatim na društvene mreže su počele da pristižu fotografije i video snimci jakog pljuska praćenog vetrom i gradom, od kojeg su se dvorišta zabelela.

Autor: Jovana Nerić