AKTUELNO

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić prisustvovaće sutra potpisivanju ugovora za izgradnju nove zgrade Fakulteta organizacionih nauka Univerziteta u Beogradu.

Ugovor o realizaciji i finansiranju projekta izgradnje nove zgrade FON-a potpisaće ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević, ministar bez portfelja zadužen za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović, direktor Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima Marko Blagojević i dekan Fakulteta organizacionih nauka Milija Suknović.

Potpisivanju, u zgradi FON-a, prisustvovaće i šefica Regionalnog predstavništva Evropske investicione banke (EIB) za Zapadni Balkan Dubravka Negre.

Posle potpisivanja ugovora, planiran je obilazak obnovljenih prostorija Fakulteta, za čiju adaptaciju i rekonstrukciju je Vlada Srbije izdvojila 35 miliona dinara, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju s medijima.

Nova zgrada Fakulteta organizacionih nauka biće površine 7.619 kvadratnih metara. Republika Srbija je za izgradnju izdvojila pet miliona evra iz kredita Evropske investicione banke. Prema ugovoru planirano je da Fakultet uloži 60 miliona dinara iz sopstvenih sredstava za opremanje zgrade.

Izgradnja novog objekta Fakulteta, koji će FON-u omogućiti da upiše 750 novih studenata svake godine umesto dosadašnjih 430, deo je aktivnosti Vlade Srbije na unapređenju naučnog i inovacionog ekosistema Republike Srbije.

#Ana Brnabić

#FON

#izgradnja

'