AKTUELNO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovaće sutra svečanoj ceremoniji polaganja kamena temeljca za izgradnju nove fabrike kompanije PWO Group u Čačku.

Fabrika će biti izgrađena u Preljini, a plaganje kamena temeljca je planirano u 11.00 časova, najavljeno je iz Predsedništva Srbije.

Zaposliće 800 radnika

- U prvoj fazi će fabrika zaposliti oko 300 radnika, a nakon toga još 500. U Čačku već radi devet inženjera te kompanije. Ovo je odlična vest za naš grad. Ugovorom će biti precizirano da u poslednjoj fazi na 60.000 kvadrata proizvodnog prostora, na 11 hektara površine, bude zaposleno do 800 radnika, rekao je za RINU gradonačelnik Čačka Milun Todorović.

On ističe da će od ukupno 800 radnika, koliko će biti zaposleno u ovoj nemačkoj kompaniji oko 80 odsto zaposlenih biti visokoobrazovano.

- U pregovorima sa ovom kompanijom smo duže od dve godine, a pre svega zahvaljujući dobrim ekonomskim parametrima ove fabrike, koja podrazumeva trajne ugovore sa najpoznatijim svetskim brendovima. Zbog naših kadrova sa Fakulteta tehničkih nauka, ali i srednjih škola u gradu, pre svega iz Tehničke i Mašinsko-saobraćajne škole, oni su se opredelili za Čačak - rekao je Todorović.