AKTUELNO

Srbija će do 5. decembra dobiti akreditacije za korišćenje 175 miliona evra iz IPARD fondova EU, jer je revizorska kontrola Evropske komisije utvrdila da su svi tehmički uslovi ispunjeni.

Drugimm rečima, navodi list, tim ministra poljoprivrede Branislava Nedimovića uspeo je da za godinu dana otkloni sva četiri nedostatka koja su u proteklih pet godina predstavljala prepreku da srpski paori dođu do briselskih para.

Reč je o obezbeđenom prostoru od 2.500 kvadrata za Upravu za agrarne planove, renovirana je zgrada "Srbijašuma", izmenjen Zakon o poljoprivredi, ali i definisana rešenja za IPARD procedure.

Na zvanični papir o akreditaciji treba sačekati, jer bi na adresu u Nemanjinoj 11 trebalo iz Brisela da stigne do 5. decembra, kada se očekuje da će EK to ozvaničiti i odmah posle toga srpski poljoprivrednici moći će da koriste novac.

Usvojeni su svi pravilnici o uslovima za dobijanje novca i u drugoj i trećoj nedelji decembra biće upućeni prvi pozivi za traktore i drugu mehanizaciju, a poljoprivrednicima će za ove namene biti obezbeđeno 40 miliona evra, objasnio je sagovornik lista.

#EU

#Fondacija

'