AKTUELNO

Ministar privrede Goran Knežević potpisao je danas sa predsednikom turske tekstilne kompanije "Taypa Tekstil Giyim" Mesutom Toprakom, Memorandum o razumevanju, koji predstavlja prvi korak ka investiciji od 35 miliona evra u novu fabriku ovog turskog proizvođača u Kraljevu, koja će zapošljavati oko 2.500 radnika.

Ministar Knežević i Toprak su potpisali Memorandum u okviru Poslovnog foruma "Srbija-Turska" koji je danas održan u Beogradu, u prisustvu presednika Turske i Srbije, Redžepa Tajipa Erdogana Srbiji i Aleksandra Vučića, saopštilo je Ministarstvo privrede.

Poslovnom forumu su prisustvali i ministri Vlade Srbije, ali i turski ministri, kao i privrednici obe zemlje, a samo iz Turske njih gotovo 200.

U okviru posete delegacije iz Turske Srbiji, ministar Knežević je, zajedno sa ministrom trgovine, turizma i telekomunikacija Rasimom Ljajićem, ranije tokom dana razgovarao sa turskim ministrom ekonomije Nihatom Zejbekčijem o daljem unapređenju ekonomskih odnosa.

Na sastanku je bilo reči i o mogućnostima ulaganja turskih kompanija u Srbiji. Turski predsedik Redžep Tajip Erdogan boravi u poseti Srbiji na poziv predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

#Fabrika

#Kraljevo

'