AKTUELNO

'Mnogo će mi faliti Aleksandra' - izjavila je Slovenka.

Slovenka Lola Nikolić, majka aktuelne učesnice pete sezone Zadruge, uveliko je spremna za najradosniji hrišćanski praznik. Iako joj ćerka nije u blizini i neizmerno joj nedostaje, ona je skupila snage i za portal Pink.rs govorila na koji način će proslaviti Vaskrs i šta za nju on predstavlja.

Foto: TV Pink Printscreen

Slovenka neće biti potpuno sama jer će joj društvo praviti druga ćerka Jelena sa kojom će provesti praznične dane i uživati u miru i blagostanju.

Na koji način će se proslaviti Vaskrs u Vašem domu?

Uvek isto, pratim ono što sam ponela iz kuće iz svog sela. Tradicionalno i mirno u duhu praznika sa porodicom. Obavezno na taj dan ne idem nigde i molim se Bogu i prvo što uradim kad ustanem pojedem jedno jaje, to mi je ostalo iz detinjstva.

Foto: Privatna arhiva

Da li postoji neka posebna tehnika farbanja jaja koje se pridržavate? Šta će se naći na Vašoj trpezi na dan praznika?

Uvek petkom farbam jaja, tako sam naučila od malena. Isključivo farbam samo u crvenoj boji i ni jednoj drugoj. Volim da to bude lepo ukrašeno sa pilićima, zekama i ostalim đakonijama. Trudim se da na taj dan uvek spremim nešto lepo, meso obavezno uz par salata, suhomesnatih proizvoda, naravno raznovrsnih sireva... Postila sam ceo post, kao i svaki drugi što ispoštujem, tako da na stolu sad može biti raznih sitnica...

Foto: Privatna arhiva

Autor: J. M. Đ. / P.R.