AKTUELNO

Kod nje uvek mora ovako!

Pravoslavni vernici danas obeležavaju Veliki petak, dan koji je prema hrišćanskoj religiji obeležen stradanjem Isusa Hrista, njegovim raspećem na časni krst i njegovom smrću za spasenje sveta. Na današnji dan je običaj da se posti, a pored toga na ovaj praznik se farbaju i jaja.

To je učinila i naša poznata pevačica Dragica Radosavljević Cakana, koju smo pozvali kako bismo saznali kako obeležava Veliki petak, ali i da li se priprema za veliki hrišćanski praznik Uskrs.

Foto: Pink.rs

Na ovaj Veliki petak je mom unuku rođendan, tako da ćemo biti svi zajedno, farbaćemo jaja, praviti kolač. Išaram naravno jaja, prvo crveno jaje, ofarbam oko 10 crvenih jaja, a onda i žuta, uglavnom to budu crvena i žuta i ona farbana u lukovini - rekla je Cakana za Pink.rs, te otkrila kako će provesti praznični vikend:

Foto: Pink.rs

U subotu zapravo idemo na jedan porodični ručak, a u nedelju će sve biti kako dolikuje za praznik. Sve običaje ispoštujemo, mi smo tradicionalna srpska porodica, svega treba da bude na stolu, od sitnih kolača, preko pečenja, kolača, jaja naravno - zaključila je Cakana za Pink.rs.

Foto: Pink.rs

Autor: Nemanja Vujčić

#Dragana Cakana Radosavljević

#Uskrs

#Vaskrs

#Veliki petak