AKTUELNO

Predsednički kandidat Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić je istakao da je 2019. godine dogovoreno mnogo poslova u ovom mestu, ali da je korona virus znatno usporio radove, međutim, kako je najavio, veliki novac uložiće se u Opovo, i u planu su brojni projekti koji će olakšati život građana.

U PLANU VELIKA ULAGANJA

- Sredićemo bolnicu, moći ćete roditelje i decu da lečite na najbolji mogući način... Rekonstruisaćemo školu, imate puno dece... Sredićemo i školsku dvoranu, i sa tim ćemo odmah da krenemo - rekao je predsednik.

SRBIJA MORA DA SAČUVA MIR I STABILNOST

Predsednik se dotakao i dešavanja u Ukrajini, istakavši da Srbija samo želi da sačuva mir, iako je teško izbeći neke stvari, jer, kako je dodao, kada se veliki tuku, mali stradaju.

Foto: TV VESTI

- Bezbroj puta je Srbija plaćala cehove, a vreme je da brinemo o sebi. Vreme je da brinemo o ovom malom dečaku koji je ovde suze pustio, da ima više radosti u budućnosti, a ne da mislimo na muke kakvim ćemo biti izloženi - rekao je Vučić.

O NAPADIMA I PROVOKACIJAMA:

Kako je naveo, sukobi provokacije i napadi su stalni, a Srbija mora da izbegne takve stvari, kako bi sačuvala stabilnost zemlje.

- Moramo da razmišljamo o budućnosti. Morate da razumete da je za nas "odgovornost" i "razumevanje" sveta reč. Nije vreme za buku, nije vreme da govorimo loše o našim političkim protivnicima - dodao je Vučić.

Foto: TV VESTI

Nekome Srbija mora da bude važnija od političke sujete, partije i svega, mi samo odgovaramo delima, kaže Vučić.

- Hajde da pričamo... Nedaleko odavde je Pančevo, sećate li se ljudi, fabrike nije bilo, a sada smo doveli jedan od dva najveća industrijska centra u Srbiji. To smo uradili radom i trudom. Znate li koliko je energije, rada i truda potrebno da biste doveli nekoga ko će da zaposli toliko ljudi? - dodao je.

Vučić se ponovo dotakao histerije koju plasiraju politički protivnici, navodeći da je cilj SNS-a da budu mirni, ozbiljni, i da je budućnost u deci za koju će se boriti.

- Je l' vi mislite da kada Kurti ili Milo govore loše o srpskoj crkvi, o meni, vama, mislite li da se plašim, da ne smem da im odgovorim? Ne, samo kažem sebi izbroj do deset, izboj do hiljadu. Bolje je da prećutimo, da nas ne uvlače u njihovo blato! Pre samo sedam godina, svi u regionu, od Sarajeva, Titrane, Skoplja, Podgorice, bili su kao mi, a danas smo po svemu, po svim parametrima ubedljivo prvi na Balkanu - dodao je Vučić.

Vučič je dodao da Srbija ne želi da se drugi brinu o njoj, već sama o sebi.

Govoreći o NATO, Vučić je rekao da neke stvari mogu da se oproste, ali da se zločini kakvi su učinjeni nikada ne smeju zaboraviti.

- Želeli su da unište mali narod, ali taj mali narod je naučio lekciju. Da, sarađivaćemo sa svima, ali ćemo sami da donosimo odluke. Ni jedan ambasador, lider niti bilo ko drugi. Narod u Srbiji je suveren, i to je politika za koju ćemo da se zalažemo! - dodao je Vučić.

DA OTIMAMO NEĆEMO, SRBIJA NIJE TAKVA ZEMLJA!

- Doneli su jednu odluku u Briselu, kažu da im trebaju nafta i gas i neće da uvode sankcije... Ali, ako su oni vlasnici preduzeća u trećim zemljama, onda za njih važe sankcije. Što znači da mi ne možemo da uvozimo naftu i ostalo, ali naravno, mi se snalazimo, rešavamo probleme. Danas smo razgovarali sa Rusima. Da otimamo nećemo, da kupimo možemo. Srbija nije takva, mi smo mnogo otimanja imali, ali završeno je sa tim. Poštovaćemo svakoga, ali ćemo uvek zaštititi naše srpske interese - rekao je Vučić.

Foto: Privatna arhiva

Plašim se da će sutra da bude gore nego danas... Ne mislim nikoga da plašim, samo govorim to, da bismo dobro razumeli potrebe naše zemlje. Kao što su to radili penzioneri, da i mi koji smo blizu toga, a i mlađi, treba da shvatimo da je bukvalno danas sve na kocki, ne našom kriviciom... Nego ljudi koji ne žele da se razumeju i da budu shvaćeni - rekao je.

Kako je rekao, sukobljene strane u Ukrajini ne žele da nađu kompromis i dogovor, već da jedna strana bude pobeđena.

- Veliko vam hvala, država nije igračka, izbori nisu igra. Glasajte po svojoj savesti, i da pobedimo ubedljivije nego ikada. Da sačuvamo zemlju, mir, stabilnost i da naša zemlja ide napred. Hvala vam mnogo na ovom neverovatnom dočeku! - rekao je predsednik za kraj obraćanja građanima Opova.

Video: Privatna arhiva

Kao što je bio slučaj i sa Kikindom, i na ulicama Opova, ogroman broj građana okupio se kako bi pozdravili Vučića.

Foto: Privatna arhiva

Autor: