AKTUELNO

Predsednički kandidat Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić poručio je sa predizbornog skupa u Kikindi da pred Srbijom nisu laka vremena i da je važno saučuvati mir.

- Hvala vam što ste došli u ovolikom broju. Mislim da su vremena mnogo ozbiljnija od toga da samo uzvikujemo parole. Došao sam da vam kažem šta nas čeka i zamolim ne za glasove, nego za podršku da sačuvamo budućnost - rekao je Vučić.

Foto: TV VESTi

Pitanje je kako će se i mnogo jači od nas izboriti sa problemima. Uz sve to, gde će neki tražiti krivca i u nama malima. Ima i onih iz regiona koji bi da uvuku Srbiju u sukobe. Svakodnevni napadi na srpsku crkvu, na državu, sa željom da nas isprovociraju, da mi učinimo nešto čime bismo im potvrdili tvrdnje i prouzrokovali sukobe. Srbija je dovoljno mudra i pametna. Oni znaju to, zato nas i napadaju

Foto: Privatna arhiva

Video: Privatna arhiva

- Nikada ni jedna Srbija nije dovoljno mala i slaba kakvom bi je želeli. Imate iz regiona one koji bi Srbiju pošto poto da uvuku u sukobe, imamo svakodnevne napada na našu zemlju. Misle da je vreme da konačno unište Srbiju. To danas vidite iz Prištine i iz Podgorice, a tu osionost vidite i iz pojedinih zemalja u Evropi. Lakše je svoj bes iskaliti na manjima i slabijima od onih na kojima bi je iskalili - istakao je Vučić.

Video: Privatna arhiva

Kako je dodao, već za sutra je zakazana sednica Saveta za nacionalnu bezbednost kako bi razmotrili sve aspekte rata u Ukrajini.

- Važno je da budemo potpuno jedinstveni. Pozivam i one koji govore ružno o meni da budu uz Srbiju. Očekujte svašta, danas je Vlada Crne Gore, a to nije uradila ni Đukanovićeva, zabranila održavanje naših izbora u pojedinim mestima - rekao je Vučić.

On je istakao da je Srbija danas dovoljno pametna, te da je uveren da ćemo sačuvati i mir i slobodu za naše ljude.

Vučić je rekao da bi on rado uzvikivao parole, ali ga more veće brige.

- Mi stariji moramo da gledamo i šta dolazi posle 3. aprila. Važno je da se iz svega ovoga izvučemo, da jednom nas preskoči sva ta nesreća koja je svet zadesila, a veća i teža nego što sada izgleda. Ne isključujem i veće sukobe od sukoba dve zemlje. Očekujem. Gubili smo mnogo dece u ratovima, moramo da sačuvamo mir - istakao je on.

Vučić je najavio izgradnju brze saobraćajnice u Kikindi, kao i rekonstrukciju brojnih puteva, zamenu vodovodnih cevi. Predsednik je najavio i veliko ulaganje u rekonstrukciju bolnice u Kikindi.

- Kada je Srbija u opasnosti naša sveta dužnost je da je čuvamo, a ne da se obračunavamo sa političkim protivnicima. Po tome se razlikujemo od njih. Mislim da Srbija ne treba da uđe u NATO, samo će da čuva svoje nebo i zemlju - naglasio je Vučić.

Okupljeni građani su pozdravili aplauzom i povicima "Aco Srbine!".

Foto: privatna arhiva

Građanima u Kikindi se obratio Milenko Jovanov, član Predsedništva SNS.

Foto: TV vesti

- Hvala za obnovu bolnica, za novi stadion, hvala za svaki put ... Kažimo hvala Vučiću tako što ćemo izaći na izbore i zaokružiti 6 - rekao je Milenko Jovanov, član SNS-a.

Foto: privatna arhiva

Dr Marija Zdravković se obratila građanima.

Foto: TV Vesti

- Veoma sam srećna što sam danas u Kikindi i srce mi je puno što vidim ovoliko mladih ljudi koji su došli da podrže politiku koja je u ovih 10 godina pokazala da ova Srbija neće biti Srbija na kolenima, i koja je dobijala direktive iz inostranstva - istakla je doktorka Zdravković.

 Okupljenima se obratio i Miloš Vučević.

-Mi 3. aprila glasamo o našoj kući, 4. aprila nema popravnog, nema kajanja. Svi moramo da izađemo na izbore, da kažemo ko je domaćin naše kuće - kazao je Vučević i pozvao sve prisutne da izađu na izbore i da pokažu predsedniku "da sever nije hladan, da ima emocija".

Nakon skupa u Kikindi, predsednik SNS Vučić razgovaraće sa građanima Opova i Padinske Skele.

Foto: privatna arhiva

Video: privatna arhiva