AKTUELNO

Predsednik pokrajinske vlade Igor Mirović, rekao je da je u Vojvodini počela izgradnja prvih sistema za navodnjavanje iz Abu Dabi fonda, a kada bude završeno svih 14 sistema u Srbiji biće obezbeđeno za navodnjavanje više od 50.000 hektara obradive zemlje.

-Sa ovih 14 projekata pokrićemo više od 50.000 hektara zemlje sistemima za navodnjavanje. Za izgradnju izdvojeno je 100 miliona dolara kredita Abu Dabi fonda - rekao je Mirović u jutarnjem programu TV Pink.

Foto: Printscreen

On je podsetio da se danas u Srbiji navodnjava svega 3 odsto obradivih površina, a da je evropski prosek 20 odsto i da njemu treba težiti.

-U narednih pet do deset godina da budemo na 7,8,9 odsto obradivioh površina koje se navodnjavaju - naglasio je on.

Foto: Printscreen

Mirović je ocenio da je slabost Srbije ta, što ne održava ono što napravi, a o tome najbolje govore mostovi u Beogradu koji godinama nisu održavani, ali i veliki sistem kanalske mreže u Vojvodini.

Što se najavljenog rebalansa budžeta tiče, Mirović je rekao da je ovo drugi rebalans u ovoj godini, zbog viška novca u kasi i da će najveći deo od 1,1 milijardu dinara biti usmeren na investicije, saobraćajnu infrastrukturu, za pripremu projekata za novu tranšu kredita iz Abu Dabi fonda.

#Igor Mirović

#Vojvodina

'