AKTUELNO

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović uručio je danas 44 ugovora za 22 ustanove socijalne zaštite u AP Vojvodini u vrednosti od 235 miliona, koja su obezbeđena rebalanskom buđeta.

Prema njegovim rečima ulaganje u oblast socijalne zaštite jedan je od prioriteta vlade na čijem je čelu, a to potvrđuje, kako je naveo, poseban sekretarijat koji je formiran prilikom izbora Pokrajinske vlade i gotovo udvostručena sredstva za ove namene.

- Zatekli smo budžet od 400 miliona dinara za potrebe svih segmenata socijalne zaštite, a mi danas raspolažemo sa 726 miliona dinara u 2018. godini i to pokazuje da intenzivno i kontinuirano radimo na podizanju standarda u ustanovama socijalne zaštite - naglasio je predsednik Mirović i najavio da će se sa ovom vrstom ulaganja nastaviti i narednih godina.

Realizacijom ovih ugovora, između ostalog, biće adaptiran i saniran deo objekta za zaštitu odraslih i starih lica u Domu u Futogu, za šta je izdvojeno 39 miliona dinara, kao i deo kompleksa Doma "Veternik“, što je investicija vredna 20 miliona dinara.

Za rekonstrukciju, adaptaciju i dogradnju tople veze, lifta i zastakljene terase sa sanacijom krova u Gerontološkom centru "Sombor" izdvojeno je 36 miliona dinara, dok je za Dom za lica ometena u mentalnom razvoju "Othon" u Staroj Moravici, gde će biti izgrađen objekat za radnu terapiju lica ometenih u mentalnom razvoju, opredeljeno 11 miliona dinara.

Bespovratna sredstva u iznosu od 20 miliona dinara dodeljena su Gerontološkom centru "Subotica", za projekat prilagođavanja domskih objekata zahtevima koji se odnose na kvalitetniji i bezbedniji život korisnika usluga.

Pokrajinski sekretar za socijalnu politiku Predrag Vuletić rekao je dans prilikom uručenja ovih ugovora da je resorni sekretarijat već brojnim merama i programima, realizovanim u protekle dve godine, znatno podigao nivo socijalne zaštite na teritoriji AP Vojvodine.

#Igor Mirović

'