AKTUELNO

Biljana Popović Ivković, državni sekretar MUP Srbije, odgovorila je na besmislene optužbe vlasnika "Kurira" Aleksandra Rodića da je "šurovala s mafijom". Odgovor Biljane Popović Ivković prenosimo u celosti:

Aleksandre Rodiću, novinarska sramoto i kaljugo, ti što kukavički svoje protivnike unezveren od istine koja ti ne da mira, provlačiš kroz blato, koristeći se najprizemnijim uvredama i histeričnim neistinama...

Nismo se uplašili tvojih bljuvotina! Ni Stefanović, ni ja, ni svi oni koje ćeš u neuspelom pokušaju slabljenja policije, razvlačiti na svojim prljavim stranicama.

Naprotiv, ti zaslužuješ isključivo sažaljenje i podsmeh. Misliš da si odradio dobar posao optužujući me za "šurovanje s mafijom"? Sa kojom? Onom koja je bila nedodirljiva u vreme vladavine tvojih prijatelja? Kao i uvek potcenjuješ Srbiju, nemaju Rodiću građani amneziju kao ti!

Hoćeš li da te podsetim koliko je tvojih družbenika uhapšeno, kriminalaca, mafijaša, tajkuna, i to baš za vreme ministrovanja Nebojše Stefanovića? Znam, to te boli, jer u strahu su uvek velike oči. Zato ti toliko i smeta Nebojša Stefanović, zato si spreman da cediš drenovinu, ali, njegove rezultate i njegovog tima, ne možeš da osporiš ni uz sve svoje gadosti i kaljugu, u kojoj se, na kraju, samo ti valjaš... Srbija kojoj se izvinjavaš zarad još nekog ćara, odavno zna ko si ti!

Gotovo da ne postoji oblast u kojoj rezultati policije nisu popravljeni od kako je ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, a spomenuću samo neke…

Tokom njegovog mandata zaplenjeno je 10,8 tona narkotika, skoro tri tone više nego u istom vremenskom periodu pre toga. Ukupni kriminal je smanjen za skoro osam procenata, tačnije počinjeno je 26.000 krivičnih dela manje. Ubistva su smanjena za skoro 20 procenata, odnosno bilo ih je 73 manje. Počinjeno je i 20.000 teških krađa manje. Razbojništva su za vreme ministra Stefanovića smanjena za čak 30 odsto, a maloletnički kriminal za 22 procenta.

SNS: Jankoviću, kako te nije sramota?

Aleksandre Rodiću, ja, "plavuša", "drugorazredna spikerka", "novootkrivena saradnica mafije", još malo pa i "špijun Koza nostre", nikada neću zaćutati, najpre zbog svog deteta, ali i sve ostale dece kojima ste ti i tvoji prijatelji krali budućnost!

Neću da ćutim u ime Srbije koja postaje pristojno mesto za život. Ti i tvoja tajkunsko-mafijaška bulumenta više ne možete da ućutkate neistomišljenike tako što ćete ih satanizovati, da biste na miru čerupali Srbiju, puneći svoje džepove i siromašeći ovaj narod.

Rodiću, nemaju svi holivudski blokbaster od biografije, sa detaljima poput onog "zatvorili smo zanatsku radnju u Ripnju, pobegli u Ameriku i vratili se sa 30 miliona dolara u Srbiju". Elem, onda ste se obreli na medijskom nebu Srbije! Zaboravljaš Rodiću da ovde ni ti ni ja ne možemo romansirati biografije. Sve je poznato! Zar nije poznato da kriminalci odavno plaćaju objave u tvojim glasilima, poznata je i tarifa, zar ne? Ma da budem preciznija, svi pričaju da si ti bedni reketaš?!

Aleksandre Rodiću i tebi i tvom pajtosu Saši Jankoviću hoću da poručim nešto: "Nije Srbija zrno pirinča da je pozoba svaka vrana koju donese vetar". Zato ću vas opet pitati kako se usuđejete i da pomislite, a kamoli javno kažete da je “Srbiji u interesu da Kosovo uđe u Interpol”. Kako ono rekoste Saša na tu temu - “nećemo valjda poturati nogu nikome” (?!). Sigurni smo Saša da nećete. Nogu biste poturili samo sopstvenom narodu.

Šta je za vas stotine časnih policajaca i vojnika koji su branili nejač na Kosovu? Šta je za vas mogućnost da budu izručeni u ruke teroristima OVK, proglašeni uz dva lažna svedoka zločincima, bačeni u njihove tamnice, odvojeni od supruga i dece? Jasno nam je Saša - sve je to za vas ništa. Kao i za Rodića, tek jedna od prilika da ućarite koji bedni poen kod svojih zajedničkih nalogodavaca.

I zato ponavljam nisam se uplašila ni tebe Aleksandre Rodiću, a ni tebe Saša. Obojica muškarčine, kontaminirani idejom o pasivnoj ulozi žene, od one fele koja veruje da je ženi mesto u kući kraj varjače, koju mogu da mrcvare i nad njom sprovode psihičko nasilje. Šteta je samo što ja nisam od onih koje su naučile da ćute i trpe, niti ću ikada dozvoliti bilo kome da me degradira i negira.

Rodiću i Jankoviću, nastavite slobodno! Ja ću se valjati od smeha, a vi i dalje u blatu.

#Aleksandar Rodić

#Biljana Popović Ivković

'