AKTUELNO

Univerzitetski profesor dr Slavko Ivković govoreći o informacijama da su milijarde evra ubačene u našu zemlju sa ciljem da sruše predsednika Srbije Aleksandra Vučića kaže da je potrebno propisati zakon da svaki strani dinar koji uđe u zemlju sa nekim ciljem, bude evidentiran, kao što je to slučaj u Americi.

Ivković je rekao da je kod nas u pitanju nešto drugo i da smo mi u poslednje vreme svedoci hibridnog rata.

- On je usmeren prema targetiranim pojedincima, prema predsedniku i prema još dva, tri čoveka. Sa druge strane, imamo dve vrste revolucija koje su sada na delu - kazao je Ivković za Novo vikend jutro Jovane Jeremić na TV Pink.

Ivković je objasnio da je jedna vrsta revolucija poput one 5. oktobra, a druga revolucija-evolucija, gde se obučeni ljudi postepeno ubacuju gde treba.

Foto: TV Pink Printscreen

- Taj novac koji je stigao, stigao je za neke projekte, za unapređenje demokratije, ali cilj je isti, ubaciti u sistem nove ljude, koje oni proberu - naveo je on.

Zvezdana Jevtić, novinar Informera, kaže da je apsolutno nemoguće da su protesti koji se dešavaju slučajni.

- Predsednik Vučić je juče potvrdio da unazad sedam, osam godina milijarde novca dolaze iz stranih zemalja. Ovo je dokaz da svi oni protesti koji se dešavaju u Srbiji su potpomognuti stranim novcem. Cilj je da sruše državu Srbiju, pre svega predsednika Aleksandra Vučića - ocenila je Jevtić.

Foto: TV Pink Printscreen

Kako je dodala, protiv predsednika Vučića se vodi specijalni rat, kojem je cilj da njega sruše sa vlasti.

Ana Đorđević, borac za prava Srba na Kosovu i Metohiji, istakla je da kao da od 2000. godine nismo naučili lekciju.

Foto: TV Pink Printscreen

- Bili smo zamorče hibridnih revolucija, zapalili smo sami sebe, a dobili smo apostrofiranu demokratiju... Kada dođemo do ovoga, vidite, od mučnog masakra, kako je sve politizovano - izjavila je Đorđević.

Prema njenim rečima, takozvani ekološki pokreti bili bi pozdravljeni da to u stvari i jesu.

Autor: Marija Radić