AKTUELNO

Nije samo Evropu plenio košarkom, već i Aziju...

Tragično preminuli srpski košarkaš Stevan Jelovac imao je jako bogatu karijeru, igrao je širom Evrope, od Španije, preko Turske, pa sve do Rusije i svugde je ostavio svoj počet.

Košarku je zavoleo u rodnom Novom Sadu gde je iz škole "Sport ki" stigao u mlađe kategorije Partizana.

Rođen je 8. jula 1989. godine upravo u Novom Sadu, a nešto manje od 20 godina kasnije je počeo profesionalno da se bavi sportom pod obručima.

Vizura i Mega Vizura, a onda i Crvena zvezda - bili su mu angažmani u Srbiji, ali je nakon toga napustio svoju zemlju i obreo se u Tursku gde je branio boje Antalije.

Njegov put se 2012. godine nastavio u Italiju, tačnije u Juvekazertu, a godinu dana kasnije i produžio u Lijetuvos Ritas, skroz do Baltika.

Španija, pa Rusija i Nemačka - sve to za pet godina i povratak u Tursku, tamo gde je napravio svoj prvi internacionalni iskorak.

Po opštem mišljenju najbolju sezonu u karijeri imao je u sezoni 2017/2018. kada je nosio dres Nižnjeg Novgoroda, a najbolju partiju u karijeri zabeležio je protiv Kaleva ubacio je 49 poena, uz 15 skokova i tako oborio rekord VTB lige, koji je sa 42 pogotka držao Kit Lengford.

Nije samo Evropu plenio košarkom, već i Aziju. Prošle godine je otišao u tim San en Neo Finiks iz Japana, ali ali se vratio na naš kontinent, baš u naš balkanski komšiluk.

Foto: Foto/KSS

Užasna tragedija se dogodila dok je nosio dres AEK-a...

Za reprezentaciju Srbije je debitovao sa 28. godina, bio je tu kada je malo ko mogao i hteo, da pomogne našoj zemlji da se plasira na Mundobasket 2019. godine.

Autor:

#stevan jelovac