AKTUELNO

Glavni zadatak grupe bilo je praćenje pripadnika kavačkog i škaljarskog klana, ali sumnju u rad ove grupe izazvala su ubistva isključivo pripadnika škaljarskog klana.

Tri dana pošto je bivša državna sekretarka MUP-a Dijana Hrkalović uhapšena zbog sumnje da je opstruisala istragu, a samim tim i suđenje vođi kriminalnog klana Veljku Belivuku za ubistvo Vlastimira Miloševića, u medijima su počeli da se pojavljuju navodi o povezanosti njenih saradnika sa kavačkim klanom, ali i o njihovoj umešanosti u prisluškivanje predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Foto: Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije

Sagovornici Pinka saglasni su da su očigledno počeli da isplivavaju dokazi i o njihovim ključnim pomagačima u Ministarstvu unutrašnjih poslova.

U javnost je procurila i fotografija policijske radne grupe „Mangusta“ koju je, kako prenose mediji, okupila upravo bivša državna sekretarka MUP-a Dijana Hrkalović. Glavni zadatak grupe bilo je praćenje pripadnika kavačkog i škaljarskog klana, ali sumnju u rad ove grupe izazvala su ubistva isključivo pripadnika škaljarskog klana, i to onih koji su bili pod takozvanim merama nadzora.

Foto: TV PINK PRINTSCREEN

- Sve to je jezivo, a sada je najvažnije prikupiti dokaze o tome šta je Hrkalovićeva sve radila. To će biti teško jer ne nerujem da je bilo puno pisanih tragova – kaže novinar Tanjuga Darko Jevtić, dodajući da očekuje nova hapšenja.

Foto: TV Pink Printscreen

Samo tokom 2018. godine ubijena su trojica pripadnika škaljarskog klana, kao i advokat Dragoslav Miša Ognjanović koji je branio osobe bliske škaljarskom klanu.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Pojedini mediji navode da je njegovu likvidaciju naručila upravo Dijana Hrkalović kada je iz prisluškivanog razgovora saznala da poseduje njene obnažena fotografije iz kabineta koje je, kako se navodi, slala izvesnom ministru i mafijašima.

Foto: Objektiv.rs

- Ovo je samo početak i postavlja se pitanje ko je sve radio sa njom. Informacija će biti još, neke će biti važne, neke ne, a neke će policija, odnosno tužilaštvo namerno ostavljati kako bi se došlo do novih informacija i novih svedoka - kaže za Pink prof. dr Mina Zirojević sa Instituta za uporednog prava.

Foto: TV Pink Printscreen

Podsetimo, Dijana Hrkalović uhapšena je prošlog petka na osnovu iskaza njenog bišeg kolege dejana Milenkovića da je vršila opstrukciju istrage, a samim tim i suđenja Veljku Belivuku za ubistvo Vlastimira Miloševića 2017. godine.

Video: TV Pink

Mediji navode da je Hrkalovićeva koristila ovu radnu grupu u MUP-u kako bi organizovala i prisluškivanje predsednika Vučića.

Dijani Hrkalović određen je pritvor do 30 dana kako ne bi mogla da utiče na svedoke. Kako su preneli mediji, reč je o devetorici visokorangiranih policajaca, kao i o članovima rasformirane grupe „Mangusta“.

Foto: Objektiv.rs, TV Pink

#Dijana Hrkalović

#Mangusta