AKTUELNO

Emocije preplavile salu!

Glumac Nenad Nenadović, koji je preminuo u sredu u 57. godini, biće sahranjen danas u 14 sati u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu.

Pre ispraćaja održava se komemoracija u na sceni "Aleksandar Popović" u Teatru Vuk, koje je sada dom pozorišta "Boško Buha".

Među prvima su stigli njegovi najbliži supruga Snežana u pratnji ćerki Jane i Mine. One nisu mogle da sakriju tugu, te su skrhane bolom prisustvovale komemoraciji.

Foto: Pink.rs/P. Radosavljević

Na komemoraciji je govorio Borka Tomović, Predrag Bjelac, Andrija Milošević, Jug Radivojević, Dragan Vujić Vujke, a pročitano je i pismo Ljubivoja Ršumovića.

Prvi na binu je izašao Predrag Bjelac i pročitao oproštajni govor od svog kolege i prijatelja.

Odmah nakon Predraga, Nenadov prijatelj i kolega, glumac Andrija Milošević potresnim govorom poslao je poslednji pozdrav pokojnom umetniku.

Glumica Milica Milša, vidno otečena od tuge i plakanja pojavila se na bini i potresnim govorom kroz jecaj se oprostila od svog prijatelja.

Foto: Pink.rs/P. Radosavljević

Dobri moj prijatelj! Mnogo mi je teško što sad stojim ovde. Isprva sma htela da napišem jedno pismo i da ga pročitam jer sam mislila da će mi biti lakše, a onda sam shvatila da želim da pričam sa tobom. Svaki dan na snimanju sa tobom je bio praznik za sve nas. Dolazila sam na snimanje radosna jer sam znala da će taj dan biti lep i sunčan, ne zato što je napolju sunce, već zato što si ti to sunce. U svaku scenu ti si unosio svetlost. Tvoj dečački osmeh, mio i drag i tvoj blagi pogled, činio je da se svi pored tebe činimo radosni, i budemo spokojni. Duboko si uklesan u naše duše i naša srca, tu ćeš zauvek ostati. Večnost je tvoja, a ti si naš zauvek. Volim te beskrajno - ispričala je Milica Milša kroz jecaj.

Potresan Miličin govor u celosti možete pogledati u videu ispod:

Podsetimo, Nenad se u glumačke vode uplovio još kao dečak, sa 13 godina kada je dobio ulogu Moljca u seriji "Povratak otpisanih". Osim toga, vodio je više od hiljadu dečijih emisija, kao što su: "Zooteka", "Pet-šou" i "Fazoni i fore". Stalni član pozorišta je "Boško Buha". Rekorder po broju predstava u 2015. godini – u prvih pet meseci odigrao je 77 predstava. Dobitnik više nagrada, između ostalih tri "Buhine" nagrade za predstave “Tri musketara" i "Princ – arkadna avantura".

Foto: Pink.rs/P. Radosavljević

Glumac Dragan Vujić Vujke naveo je da je Nenadovićev osmeh "nadvladao i čuveni osmeh Ljubiše Smokija Samardžića" i potom se prisetio anegdota iz zajedničkih predstava sa Nenadovićem.

"Neša je živeo, a da nikome nije naškodio... Ono što je bilo lepo, neka ostane san", dodao je Vujić.

Od Nenadovića su se potom oprostila i deca, polaznici njegove škole glume.

Foto: Pink.rs/P. Radosavljević

Autor: M.M.

#Nenad Nenadović