AKTUELNO

BOLNO!

Glumac Nenad Nenadović preminuo je u sredu 22. septembra u 57. godini života u Beogradu. On je nedavno oboleo je od opakog koronavirusa i lečen je u bolnici u Batajnici, gde je izgubio ovu bitku.

Foto: Pink.rs/P. Radosavljević

Nenad će biti sahranjen danas u 14 časova na Novom groblju u Beogradu u Aleji zaslužnih građana, a komemoracija je upravo završena u Ustanovi kulture ''Vuk Karadžić''.

Foto: Pink.rs/P. Radosavljević

Iza sebe je ostavio suprugu Snežanu i ćerke Janu i Minu. Sa suprugom se retko pojavljivao u javnosti, a njegova ćerka Jana izrasla je u pravu lepoticu.

Foto: Pink.rs/P. Radosavljević

Brojne kolege i prijatelji okupili su se kako bi odale počast preminulom umetniku, a njegova supruga Snežana Nenadović pristigla je uplakana sa ćerkama.

Foto: E-Stock/Časlav Vukojičić

Snežana gotovo da ne može da se smiri, a susret sa Nenadovom velikom prijateljicom i koleginicom Milicom Milšom prošao je posebno emotivno. Grlile su se, plakale i naježile celu salu, nakon čega je Milica izašla na binu i kroz jecaj održala potresan govor u čast svog pokojnog prijatelja.

Foto: E-Stock/Časlav Vukojičić

Od Nenadovića su se potom oprostila i deca, polaznici njegove škole glume, a aplauz u prepunoj sali je trajao više od pet minuta.

Foto: Pink.rs/P. Radosavljević

Podsetimo, Nenad se u glumačke vode uplovio još kao dečak, sa 13 godina kada je dobio ulogu Moljca u seriji "Povratak otpisanih". Osim toga, vodio je više od hiljadu dečijih emisija, kao što su: "Zooteka", "Pet-šou" i "Fazoni i fore". Stalni član pozorišta je "Boško Buha". Rekorder po broju predstava u 2015. godini – u prvih pet meseci odigrao je 77 predstava. Dobitnik više nagrada, između ostalih tri "Buhine" nagrade za predstave “Tri musketara" i "Princ – arkadna avantura".

Autor: M.M.