AKTUELNO

Željko Mitrović uputio je novo otvoreno pismo Saši Mirkoviću.

Mirkoviću, bitango lopovska i lažljiva, kako vidim formirao si udruženje, kriminalaca, bandita, reketaša i lopova, UKRIBAR, koje broji više članova vaše smrdljive bande, sa jasnim programskim ciljevima: kradi, ucenjuj, reketiraj i siledžijski otimaj, bilo gde i bilo šta i od bilo koga, pa makar to bila i deca.

Meni lično, biće čast i zadovoljstvo, da vas na jarbol srama i kriminala nataknem, jednog po jednog, bez odlaganja i preskakanja i to dok ti ne poispadaju oba prednja zlatna zuba.

Pri tom sam sada siguran da je pokojni Tijanić, bio u pravu kad ti nije dozvoljavao da izlaziš iz zoološkog vrta, čak i kad imaš posete.

Evo, posle malog zagrevanja od juče, da otpočnemo megdan na koji si me pozvao i na čemu sam ti se već zahvalio. Obavestio si javnost da ćeš kasniti sa odgovorom, jer da pišeš ne umeš, a i kad pokušaš osim što te zaboli glava, moraš da se prisetiš svih slova kojih, istini za volju, za tvoje skromne i jedva vidljive, moždane kapacitete i ima previše, ali da si išao u školu umesto što si od malih nogu, varao i krao, bilo bi nam svima lakše.

Ali nisi kasnio samo zbog problema za azbukom i velikom nuždom, koja te je naglo snašla, kasnio si buzdovančino primitivna i što si, kako si rekao, morao na plažu da malo ronjaš, skvasiš i rashladiš to tvoje zmijsko telo.

Kako je moguće da umesto da se brčkaš u buretu zatvorske ćelije, pobegneš u Grčku nije skroz jasno, ali kao što sam ti već rekao pravda nije brzi Gonzales.

U tvom slučaju je ubitačna i svakako internacionalna, tako da bukagije imaju i u Grčkoj, prosto da ne misliš barabo jedna prostačka, da sa pokradenim milionima građana Srbije možeš spokojno igrati sirtaki i trošiti na buzuki.

Svakog sata, stižu novi i novi predmeti tvojih junačkih dela. Samo si ti mislio da će tvoji bahati lopovluci biti dela "Neznanog" Junaka, ali ti si junak znan i to veoma znan, ne samo policiji i državnim organima, već i celoj naciji ali i međunarodnim organima reda i nereda.

Ali ti, bre bitango jedna, neotesana, nisi krao samo državu i građane, ti si krao gde si stigao, i šta god si dohvatio, isto kao i tvoj najbolji drug i savetnik Zoran Bašanović, on je poseban slučaj i jedini od vas lopova koji je, istini za volju, uhapšen i priveden pravdi u Majamiju.

Tako što je na 40 stepeni u osunčanoj Floridi u prodavnici krao ćebad. Nije jasno, kome trebaju ćebići na 40 stepeni posebno u Majamiju, ali to je vašoj družini izgleda zavet, program i razlog okupljanja.

Za Bašanovića se manje više sve znalo ali da sad i treći put promeni ime i prezime, naciju, veru i državu, samo zarad brisanja tragova pokradenih ćebadi, bilo je teško za poverivati.

Prvo je bio Bašani, pa zatim Bašanović, a sad se preziva Bašanovski, ali i to će verovatno trajati samo dok makedonski premijer Zajeb shvati, da mu ovaj krade torbice pederuše, viljuške i tanjire iz kuće.

Makedonski premijer Zajeb, ima da ga vrati u Bašanija brzinom munje, jer za povratak u Bašanović bojim se da je kasno.

Treći, uvaženi član vaše Bande, Bojan Pajtić izgovori danas, kao i obično kratko i glupo, da Pink napada političke neistomišljenike i da bi ga trebalo ukinuti.

Slušaj bre, golišavi, da ti Džoni nešto kaže, Pink napada bitange, kriminalce, lopove i društvene olupine, ako to spada u političke neistomišljenike, onda si možda u pravu, ali je pošteno da u tom slučaju građanima saopštite, da vam je to ustvari politički program: otimanje, lopovluk, reketiranje sa posebnom specijalizacijom na pljačkanje banaka posebno razvojnih.

I vidi Džoni, pošto znaš da znam, popusti malo Vučića, ne može niko da ga dobije na telefon od tvojih zvanja, šlihtanja i kukanja. Naravno čelnik i predvodnik ove raspale bande, gde su nove pridošlice Buzdovan, Kleptoman i Golišavi, je svakako Aleksandar Rodić, tvorac ideje o spajanju politike reketa, ucene i lopovluka, ona sa svojim prepostenim saradnicima Kornicom, Anđusom, Đilasom i Jankovićem, danas i juče, napada Vulina i Nešu Stefanovića misleći kao i svaki prosečan retardirani ali pre svega tajkunski korumpirani kreten, da se tako može dodatno pritiskati predsednik Vučić, da popusti u ratu i obračunu sa ovom ipak opako organizovanom kriminalnom bandom.

Pa Rodiću vucibatino jedna, još uvek nisi shvatio da krasti Srbiju, više ne možeš i da je ovo the end, a ja tvog druga Mirkovića, buzdovančinu primitivnu, koji te nudi na tanjiru kao sitniš od kusura, ne gađam zato što je krenula sezona lova na veprove, već zato što on, kao i mnogi drugi, nisu primetili da je posle osme sednice na red došla i deveta, u kojoj će se Vučić konačno rešiti bitangi i kriminalaca, pa makar istorijski oni dolazili i iz njegovih redova.

Noćna mora reketaša bitangi i lopova Zeljko MIitrović zvani bukagija.

#Željko Mitrović

'