AKTUELNO

Ministar bez portfelja u Vladi Republike Srbije zadužen sa koordinaciju aktivnosti i mera u oblasti odnosa sa dijasporom Đorđe Milićević otvorio je zajedno sa gradonačelnikom Zrenjanina Simom Salapurom sportski letnji kamp za mlade iz regiona i dijaspore.

Pred samo otvaranje organizovan je prijem na kome je gradonačelnik ministru uručio majicu sa potpisima dece učesnika kampa i simbolični „Sportski pasoš Zrenjanina“ sa rednim brojem 001.

- Zrenjanin je grad mladih, grad sporta, iz kog je poteklo 25 osvajača olimpijskih medalja. Mladi koji učestvuju u ovom sportskom kampu će da pre svega jačaju sportski duh, da jačaju duh zajedništva, da jačaju duh jedinstva da podržavaju jedni druge – rekao je ministar.

Ukazao je, da iako je reč o sportskom kampu, suština nije u tome da se deca bave samo temom kampa, već da će mladi ovde učiti o kulturi, istoriji, učiće jezik, ćirilicu što je, kako je kazao, veoma važno.

- Uvek imam jednu molbu za njih, deco nikada nemojte i ne smete da zaboravite zajednički imenitelj za sve vas je Srbija, srpska država, srpska trobojka, nikada ne zaboravite svoj jezik, kulturu, istoriju, svoju ćirilicu i tradiciju, na taj način vi ste najbolji ambasadori u državama gde trenutno živite – rekao je između ostalog ministar Milićević.

Svečano otvaranje kampa proteklo je uz program u kome su učestvovali deca iz KUD 'Pionir'.

Autor: Jovana Nerić