AKTUELNO

Na području Čačka posluje oko 7.000 poljoprivrednih gazdinstava, a ona bi radi dominacije na tržištu, i kvalitetom, kvantitetom i kontinuitetom, trebalo da se objedine kroz zadruge, poručio je danas ministar zadužen za regionalni razvoj Milan Krkobabić tokom posete Moravičkog okruga.

Krkobabić je istakao i da će država pomoći osnivanje novih zadruga i oživljavanje postojećih.

Krkobabić je, kako je saopšteno iz njegovog kabineta, najavio je i da će država pomoći da u novim zadrugama budu zaposleni mladi stručni kadrovi.

Ministar je ponovio da je jedan od pririoteta Vlade Srbije da poljoprivredu stavi u prvi plan, jer je naša zemlje svakako upućena na poljoprivredu.

Vučić u Debeljači: Nikad toliko nas nije dugovalo toliko malenom broju (FOTO)

Krkobabić je posetio Moravički okrug u okviru nastavka realizacije usvojenog Programa finansijske podrške sprovođenju mera ravnomernog regionalnog razvoja Srbije.

Ministar se sastao sa predstavnicima grada, a sastanku su prisustvovali i direktori zemljoradničkih zadruga sa teritorije grada Čačka.

Tom prilikom, Krkobabić je posetio zemljoradničku zadrugu "Čačanska jabuka", u čijem je vlasništvu ULO hladnjača i zemljoradničku zadrugu "Zadrugar".

#Milan Krkobabić

#Zadruga

'