AKTUELNO

Miroslav Mika Aleksić (68), vlasnik čuvene škole glume, tereti se, pored silovanja, i za sedam nedozvoljenih polnih radnji od 2008. do 2020. godine, a posle saslušanja u tužilaštvu, određen mu je pritvor.

Aleksić je juče po podne priveden iz stanice policije u tužilaštvo i na saslušanju je, kako saznajemo, negirao izvršenje ovih teških krivičnih dela. Podsetimo, Aleksića su za silovanja i seksualno zlostavljanje optužile poznata glumica Milena Radulović i još nekoliko devojaka koje su išle u njegovu školu glume „Stvar srca“.

Izjavio je da nisu tačni navodi nekadašnjih polaznica njegove škole, tvrdeći da nijednu od njih nije neprimereno dodirivao, a kamoli silovao. Pokušao je da objasni da je imao specifične metode rada s decom, ali je tvrdio da nikada nijednoj devojčici nije naudio. Tvrdio je da je u šoku i da ne može da poveruje u optužbe - kaže izvor Kurira. Posle saslušanja, on je sproveden u Centralni zatvor, pošto je sud prihvatio predlog tužilaštva da mu bude određen pritvor.

Kako je potvrđeno iz Višeg tužilaštva, sumnja se da je od šest oštećenih jedna bila maloletna, dok je prema ostalim oštećenima krivična dela činio kako dok su bile maloletne, tako i nakon punoletstva.

Foto: Printscreen YouTube/Studio B

Više javno tužilaštvo u Beogradu će sprovesti dalju istragu. S obzirom na težinu krivičnih dela koja se osumnjičenom stavljaju na teret, kao i činjenicu da su krivična dela izvršena od strane lica koje je uživalo poverenje celokupne srpske javnosti, da je u konkretnom slučaju došlo do uznemirenja javnosti, a naročito imajući u vidu da su krivična dela izvršena i prema maloletnim licima, te da je zakonska obaveza svih učesnika u postupku da ne iznose činjenice koje saznaju u toku postupka, a pogotovo imajući u vidu interese oštećenih koje tek treba da budu ispitane u istrazi, pored informacija koje smo već izneli, u ovom trenutku nećemo izlaziti u javnost s detaljima samog postupka. Napominjem da će o svim radnjama koje budu preduzete u toku istrage javnost biti blagovremeno obaveštena - saopštilo je sinoć Više javno tužilaštvo u Beogradu.

Aleksandra Radulović, majka glumice Milene Radulović se prvi put oglasila u javnosti povodom slučaja u kojem se njena ćerka pominje kao žrtva seksualnog predatora, reditelja i vlasnika glumačke škole Mike Aleksića.

"Milena ima bezrezervnu podršku porodice, a s obzirom na to da je ovo tek početak, u ovoj fazi procesa nećemo davati izjave" - rekla je Aleksandra Radulović.

Fakultet dramskih umetnosti (FDU) oglasio se povodom navoda glumice Milene Radulović.

Fakultet dramskih umetnosti bezrezervno i odlučno pruža podršku mladoj glumici i nekadašnjoj studentkinji naše škole Mileni Radulović u njenoj borbi da se svaki oblik seksualnog zlostavljanja i uznemiravanja procesuira i kazni na adekvatan način. Zato smo ponosni što je naša bivša studentkinja imala snage da otvoreno i direktno progovori o tome i podeli svoje dramatično iskustvo. Želimo da podsetimo da Aleksić nikada nije radio na FDU, niti je na bilo koji način bio uključen u procese edukacije i rada sa našim studentima i studentkinjama. Njegove radionice pohađala su i deca koja nisu nastavila sa obrazovanjem u polju glume i dramskih umetnosti. Uprava fakulteta ima stalnu komunikaciju sa predstavnicima Studentskog parlamenta i sigurni smo da će studenti i studentkinje, ukoliko osećaju da su izloženi bilo kakvom obliku psihološkog, verbalnog ili fizičkog uznemiravanja tokom rada na fakultetu, to odmah prijaviti. Za sada takvih prijava nije bilo - navodi se između ostalog u saopštenju FDU.