AKTUELNO

Koliko ste pohanog hleba pojeli u životu? Nedovoljno, ako niste probali sočni pohovani hleb koji tako divno miriše na cimet i vanilu...

Jedan od najjednostavnijih, možda i najčešćih načina za „recikliranje“ starog hleba jeste pohovanje. Kada se umoči u smesu od jaja i mleka, stari hleb doživljava potpunu metamorfozu i postaje zalogaj koji ne želimo da prestanemo da jedemo, postaje prava sočna poslastica. Sigurni smo da ste se do sada kroz život najeli prženica, samih ili sa sirom i šunkom, a da li ste ga probali u slatkoj varijanti? Ako niste, vreme je jer imamo recept za sočni slatki pohovani hleb koji tako divno miriše na cimet i vanilu.

Osim što je opojno mirisan i nezamenjiv u mnogim poslasticama (i kuvanom vinu), cimet je i lekovit. Tačnije, cimet je jedan od 5 moćnih začina koje trebate da uključite u doručak, pa zašto to ne biste uradili već sutra?

Sastojci:

6-8 šnita hleba (starog barem dva dana)2-3 jaja250 ml mleka1 kašika smeđeg šećera½ kašičice cimeta1 kašičica ekstrakta vanilenarendana korica jednog limunaprstohvat soli75 g putera

Za posipanje:

šećer u prahucimet

Priprema:

U činiju razbijte jaja, dobro ih izmutite, potom dodajte so, šećer, cimet, vanilu i naredadnu  koricu limuna pa kratko izmutite.Dodajte mleko pa sve dobro izmešajte. U tako pripremljenoj smesi umočite hleb. U širem zagrejanom tiganju otopite puter pa na srednje jakoj vatri ispržite hleb (pržite ga po 2-3 minuta sa svake strane). Isprženi hleb stavite na tanjir koji ste prekrili papirnatim ubrusima (kako bi upili višak masnoće). Nakon nekoliko minuta odstranite papir pa pohovani hleb pospite šećerom u prahu i po želji dodajte još malo cimeta.Poslužite toplo za doručak.

#Recept