AKTUELNO

Katarina Lalić, ambasadorka Srbije u Španiji, govoreći o epidemiološkoj situaciji u toj zemlji kaže da je ta država i u ovom, drugom, talasu pandemije jedna od najteže pogođenih, kako zdravstveno, tako i ekonomski.

Lalić kaže da je juče zabeleženo da u Španiji ukupno ima 930.000 zaraženih, što je najveći broj u Evropskoj uniji, a drugi u Evropi, odmah posle Rusije.

- Španija je u petak zabeležila 15.000 zaraženih u jednom danu, što je rekord za sada. U proteklih nedelju dana je bilo preko 60.000 zaraženih, a u proteklih nedelju dana preminulo je 575 ljudi - rekla je Lalić za Novo jutro TV Pink, u uključenju preko Skajpa.

Lalić kaže da se epidemiološka situacija u Španiji pogoršava u kontinuitetu.

Foto: TV Pink Printscreen

- Madrid je jedna od najpogođenijih regija... Medijski je najveću pažnju privuklo to što je Madrid jedini region u Španiji gde je uvedeno vanredno stanje - rekla je Lalić i pojasnila da je to urađeno kako bi se ograničilo kretanje ljudi.

Lalić navodi da se to stanje zove stanje uzbune koje ne može da se poredi sa vanrednim stanjem od proletos.

- Rad restorana i barova je ograničen do 23 sata. Prodavnice mogu da rade do 22 sata... Na ulicama ima ljudi, obavezno je nošenje maski i držanje socijalne distance - kazala je ambasadorka.

#Katarina Lalić

#koronavirus

#Španija