AKTUELNO

Imati vakcinu u ovom trenutku znači da imate obezbeđenu budućnost, rekla je za TV VESTI ambasadorka Srbije u UK Aleksandra Joksimović.

Ona je istakla da se UK približava polako normalnijem životu, ističe da je tamo lokdaun počeo od pre nove godine, da se očekivalo da se mere ukinu oko Božića, ali da je sve do pre neki dan čitava Britanija bila zaključana.

„Oko 8. marta su počeli da popuštaju mere, a najveći pomak se desio pre dva dana, kada je omogućeno otvaranje svih radnji, restorana i pabova na otvorenom. Imate mogućnost da odete do frizera“, rekla je Joksimović.

Kako kaže, 17, maja bi trebalo sve da proradi i unutra, u zatvorenom prostoru.

„Trebalo bi da se promene okolnosti i mogućnosti međunarodnih potovanja, što je sada samo u izuzetnim okolnostima“, rekla je Joksimović.

Kako kaže, očekivanja su da će u junu sve moći da se vrati u normalu

Ističe da proces vakcinacije teče odlilno, da je preko 32 miliona građana iz 9 osetljivih grupa primilo prvu dozu vakcine.Kako kaže, i dalje se razgovara o uvođenju obaveznih kategorija građana koji bi morali da prime vakcinu.

Foto: TV Pink Printscreen

„U ovom trenutku, u poslednjih nedelju dana prosečno na dnevnom nivou preminue oko 33 ljudi. Interesantno je da se sada statistički posmatraju podaci, pa se konstatuje da je verovatno četvrtina umrla u trenutku kada je bila zaražena koronom, ali od druge bolesti a ne od korone. Broj preminulih koji nemaju koronu, je značajno manji od uobičajenog u ovo doba godine u UK“, rekla je Joksimović.

Ističe da UK neuporedivo bolje stoji kada je epidemiološka situacija u pitanju od ostatka Evrope.

Komentarišući britanske medije i pisanja o Srbiji i uspehu vakcinacije u njoj, potvrdila je da se pojavio članak izuzetno pozitivne sadržine o procesu vakcinacije u našoj zemlji.

„Beograd se proglašava centrom regiona, gde su svi građani oslonjeni na pomoć i podršku u procesu vakcinacije“, rekla je Joksimović.

Kako kaže, ne zna koliko naši građani imaju svest o tome koliko su privilegovani zbog mogućnosti da se vakcinišu i biraju između četiri ponuđene vakcine, kao i to koliko je bilo kompleksno i komplikovano nabaviti ih.

Ističe da imati vakcinu u ovom trenutku znači da imate obezbeđenu budućnost.

TV VESTI GLEDAJTE KOD SVIH KABLOVSKIH OPERATERA U REGIONU!

mts - 111 / 794, Supernova - 011, SBB - 023, EON - 023, Total TV - 037, Orion - 603, Pošta net - 110

Pratite nas i na društvenim mrežama: Instagram i Youtube!

#Aleksandra Joksimović

#koronavirus