AKTUELNO

Sećanje na slavnog repera ne bledi.

Slavni reper i začetnik hip-hop kulture na ovim prostorima Dalibor Andonov Gru tragično je izgubio život na današnji dan prošle godine. On je nastradao u Zemunu tokom vožnje kajta. Gru je iza sebe ostavio suprugu Danicu i sinove Vuka Relju

Foto: E-Stock/Miloš Rafailović

Gru je rođen 8. marta 1973. godine u Dimitrovgradu iz kojeg se kasnije preselio u Pančevo, a posle toga u Beograd. U glavnom gradu je završio mašinsku školu, ali je ubrzo shvatio da je njegova najveća ljubav muzika. 

Foto: E-Stock/Ivan Dobričić

Muzikom je počeo da se bavi odmah nakon završene srednje škole, a trenirao je i vaterpolo. Bio je poznat i kao neko ko je veliki ljubitelj esktremnih sprtova, a pored skijanja voleo je da igra i košarku.

Foto: E-Stock/Miloš Rafailović

Veliku popularnost stekao je 1996. godine kada je objavio hit "Biću tu". Posle velikog uspeha ove pesme usledili su i drugi albumi sa hitovima: “Vetrenjače”, “Gru 2” te kompilacija “95-2000" i mnogi drugi.

Gru je tragično izgubio život pre tačno godinu dana, kada je pao u vodu sa kajta. Košava je tog dana bila veoma jaka i gurnula ga u reku, dok je pakovao linije i kanape kajta. On nije mogao da održi kontrolu, a nije bilo moguće ni da se otkači. Kako su tada ispričali ljudi koji su se zatekli na licu mesta Gruu nije bilo spasa.

Autor: Srđan Kuvekalović

#Dalibor Andonov Gru