AKTUELNO

Fabrika Budimka ponovo radi i to je veliki uspeh za Srbiju, rekao je predsednik Srbije. On je tokom obilaska fabrike prehrambene industrije"Budimka Požega", koja je ponovo počela da radi, poželeo uspeh novim vlasnicima, porodici Marković.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obilazi Požegu, gde otvora fabriku prehrambene industrije "Budimka Požega" i obilazi radove na auto-putu E-763, na deonici Preljina - Požega, tunel "Laz".

Vučić je prvo obišao fabriku "Budimka" i poželeo sreću njenim rukovodiocima u poslovanju. Zaposleni su sproveli predsednika, objasnivši mu kako teče proces proizvodnje Budimkinih legendarnih proizvoda.

Foto: TV Pink Printscreen

Foto: TV Pink Printscreen

Predsednik je neke od proizvoda i degustirao.

- Mešana marmelada je bila najbolja u ono vreme! Vratila se nada da će "Budimka" ponovo biti što je bila nekada - rekao je Vučić.

Foto: TV Pink Printscreen

Foto: TV Pink Printscreen

Foto: TV Pink Printscreen

Predsednik je probao i Budimka sokove.

- Budimka je simbol za sve nas i našu zemlju. Posle gotovo 30 godina, 20 punih godina propasti uspeli smo da vratimo Budimku na velika vrata. Ovo ima budućnost, mi smo kao država pomogli - rekao je Vučić i dodao da je probao marmeladu i sokove.

Kaže da je Budimka izuzetan brend i da je veoma srećan što je ovde.

Foto: TV Pink Printscreen

Predsednik se potom obratio novinarima.

- Budimka je važna za celu našu Srbiju. Pokazuje nam koliko smo dugo i beznadežno propadali, pokazuje nam da radom i ujedinjeni možemo da se izvučemo na staze stare slave. Razgovarajući sa članovima porodice Marković saznao sam da je Aleksandar studirao u inostranstvu, da se vratio i da ima veliku želju da znanje stavi na raspolaganje svojoj zemlji, porodici i svima nama - rekao je Vučić.

Foto: TV Pink Printscreen

On je poručio i da su se mnogi bunili za dualno obrazovanje, koje kroz školovanje priprema ljude za posao koji ih očekuje i kojim će se baviti u budućnosti.

- Meni je Šimon Perez rekao "znaš, Aleksandre, da bi neko bio uspešan, ne treba samo da ide u školu, već da uči kako se radi. Osim 6 sati rada, potrebno je i 2 sata učenja i samo diploma bez prakse nije dovoljna". Prošli smo početak, nismo u dazi kojom sam potpuno zadovoljan, ali smo ispred regiona. Imamo najveći rast u Evropi. To ne znači da smo najbogatiji, ali znači da ih brzo stižemo - rekao je predsednik, dodajući da mu je najvažnije da je "Budimka" simbol našeg oporavka, od simbola propadanja postala je Feniks koji se diže iz pepela.

Vučić je rekao da ćemo imati između Čačka i Požege tri tunela, ali dva od po tri kilometra, a to je moglo da se vidi samo u Švajcarskoj.

To će kako je dodao, biti gotovo za godinu i po dana.

- Autoput mora da ide preko Arilja i Ivanjice do granice sa Crnom Gorom, odjednom ste na sat i 15 minuta od Beograda. Hoćete do Niša? Moravskim koridorom izlazite tamo! To je sve završeno za dve godine. To ste vi uradili - rekao je Vučić.

Foto: TV Pink Printscreen

Kako kaže, niti je šarmantan niti lep, ali su bitna dela koja ostaju iza nekoga.

- Po prvi put mi se čini da ljudi prepoznaju rezultate. Da traže rezultate. To se prvi put od paradigme večitih gubitnika postali smo neko ko se nada da i u ekonomiji može da bude među najuspešnijima u Evropi. Ne samo da se nada, nego to i jeste - istakao je Vučić.

On je dodao da je probao maremeladu u Budimku i istakao da je odlična. Građanima je poručio da kupe ono što je najboljeg kvaliteta, ali da izaberu naše ako je istog ili boljeg kvaliteta.

#Aleksandar Vučić

#Požega