AKTUELNO

Novinar Politike Aleksandar Apostolovski ocenjuje da sa slabljenjem epidemiije koronavirusa političke strasti isplivavaju na površinu i ističe da nikako ne možemo da tog političkog virusa da se oslobodimo.

Apostolovski je ukazao da među političkim akterima dolazi do nervoze kako se epidemiološka kriva, što kažu stručnjaci, zaravnjava.

- Ne razumem zašto je Dragan Đilas toliko ostrašćen na dr Predraga Kona. Đilas ima svoje političke protivnike i ukoliko želi da izene svoje kritike zna njihovu adresu – naveo je Apostolovski.

Kako je istako dr Kon se pokazao kao čovek kojem većina ljudi veruje, a dobro je znao u šta se upušta kada je postao član kriznog štaba.

- Ovakva vrsta oštrih reči koja je upućena Konu stvara jednu dodatnu konfuziju. Epidemija jenjava, političe strasti isplivavaju na površini, tog političkog virusa nikako ne možemo da se oslobodimo – istakao je on.

Govoreći o zabrani kretanja tokom Vaskrsa, Apostolovski je rekao da razume vernike, ali da mu se u ovom času čini da verujući treba da imaju u vidu da je najvažnija briga prema bližnjima.

Kako je dodao, mi smo kao nacija inače skloni da popuštamo, kao i u fudbalu, u zadnjim minutima utakmice, što pokazuju i ove situacije u domovima za stare, pre svega na jugu Srbije.

- Vernici neće umanjiti ljubav prema Bogu ako ostanu kod kuće i tu proslave Vaskrs. Tako će iskazati i veru i ljubav prema najbližima – istakao je Apostolovski.

#ALEKSANDAR APOSTOLOVSKI

<
'