AKTUELNO

Novinar “Politike” Aleksandar Apostolovski ocenio je da bi nepozivanje Srbije i Rusije na obeležavanje 80 godina od početka Drugog svetskog rata bila isporijska nepravda i pokušaj političke revizije.

Apostolovski je istakao da za Srbiju još nama poziva iz Poljske za obeležavanje 80 godina od početka Drugog svetskog rata, dok Rusija sigurno i neće biti pozvana.

- Očigledno je da ovde imamo jedan revizionistički apsurd, a to je da se sile pobednice ne pozovu na ovako veliki događaj. Nepozovanje tih zemalja, a ne smemo zaboraviti Kinu predstavlja jednu vrstu političke revizije istorije – naveo je Apostolovski.

Prema njegovim rečima, to što su u Varšavu organizatori pozvali zemlje EU, NATO i Istočnog partnerstva, odnosno zemlje bivšeg Sovjetskog saveza pokazuje u kom pravcu se menja svet.

Foto: TV Pink Printscreen

- To govori da svet zaista zaboravlja šta se događalo. To je istorijska nepravda – dodao je Apostolovski i primetio da Srbija nije u EU, dok Hrvatska jeste bez obzira što tamo dolazi do revizije ustaštva.

Urednik političke rubrike dnevnog lista "Informer" Milan Dobromirović je govoreći o rešavanju kosovskog pitanja naveo da šef srpske diplomatije Ivica Dačić veruje da bi sledeća godina mogla da bude prelomna.

Foto: TV Pink Printscreen

- Sledeća godina bi mogla da bude presudna jer dolaze predsednički izbori u Americi. To bi trebalo da bude u novembru 2020. godine, a Trampu treba neki veliki spoljnopolitički uspeh jer Kosovo jeste najveći problem na Balkanu – naveo je Dobromirović.

- Trampu je potreban neki politilki uspeh da bi u nekom delu gradio svoju kampanju – dodao je on, osvrnuvši se na navode Ivice Dačića.

#ALEKSANDAR APOSTOLOVSKI

'