AKTUELNO

Košarkaši Partizana pobedili su večeras u Štark areni podgoričku Budućnost sa 87:82 (19:23, 28:23, 21:19, 19:18), u 19. kola ABA lige.

Crno-beli su meč za prvo mesto u regionalnom takmičenju prelomili u samom finišu, kada su stekli prednosti koja je za goste bila nedostižna.

Izabranici Andree Trinkijerija sada imaju skor 15-4, dok je Budućnost na 14 pobeda i pet poraza.

Meč u Areni obeležila je i rekordna poseta na jednom susretu u ABA lige, pošto je 16.531 navijač bio na tribinama, čime je srušen prethodni rekord regionalnog takmičenje iz 2010. godine, kada je na finalu ABA u Zagrebu bilo 16.200.

Foto: Beta/Dragana Stjepanović

Foto: Beta/Dragana Stjepanović

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Markus Pejdž sa 20 poenam, Ognjen Jaramaz ubacio je jedan poen manje, dok su po 12 postigli Novica Veličković i Kor i Volden.

Suad Šehović sa 21 bio je najbolji u timu Budućnosti, dok je Danilo Nikolić stao na 18.

Foto: Beta/Dragana Stjepanović

Početak susreta doneo je izjednačenu igru oba tima, a samom finišu košarkaši Budućosti bili su odlučniji što im je doneo plus četiri.

Nastavak je obeležio odličan šut Podgoričana za tri poena, koji su u prvom poluvremenu ubacili sedam trojki iz 11 pokušaja.

Foto: Beta/Branislav Božić

U ovom segmentu dominirali su Šehović i Ivanović, pa je Budućost sredinom druge deonice došla prvi put do dvocifrene prednosti.

Nisu crno-beli dozvolili veću razliku, Pejdž je ubacio važnu trojku, a veliki posao pod košem odradio je Mozli.

Čvrstu igru u odbrani Jaramaz i Tomas iskoristili su da istope prednost gostiju, pa su crno-beli na poluvreme otišli sa plus dva.

I treća četvrtina donela je izjednačenu igru, ali je Partizan poenima Pejdža, Voldena i Veličkovića uspeo da se "odlepi" na četiri poena prednosti.

Foto: Beta/Branislav Božić

Da Budućnost bude u korak sa rivalom, potrudli su se Kobs i Šehović, ali su domaćini u odlučujućih 10 minuta ušli sa 68:64.

Nije Budućnost dozvoljavala izabranicima Andree Trinkijerija da se odlepe, sve vreme ih je pratila u stopu.

Nikolić je bio nepogrešiv sa linije 6.75, ali je istom merom uzvraćao Jaramaz, kog su ispratili Mozli i Pejdž, pa je Partizan dva minuta pre kraja imao imao najveću prednost na meču od osam poena.

Foto: Beta/Branislav Božić

Budućnost je uspela samo da to svede na minus pet, pa su se tako crno-beli revanširali za poraz u Podgorici.

#KK Budućnost

#KK Partizan

#Košarka

'