AKTUELNO

Košarkaši Partizana pobedili su večeras u Štark areni ekipu Ritasa sa 86:81(23:21, 23:19, 22:17, 18:24), u osmom kolu Evrokupa grupe B.

Izbranici Andree Trinkijerije ovim trijumfom osigurali su plasman u drugu fazu takmičenja.Bila je ovo ukupno šesta pobeda u grupnoj fazi, uz dva poraza.

Do Top 16 faze Evrokupa, Partizan je vodio kapiten Rade Zagorac sa 17 koševa i tri asistencije, a pratio ga je Rašon Tomas sa jednim poenom manje.

Odličnu rolu pružio je i Ognjen Jaramaz sa učinkom od 14 poena, četiri dodavanja i tri uhvaćene lopte, a veliki doprinos trijumfu važnom za Top 16 fazu dao je i Vilijam Mozli sa 10 poena.

U poraženoj ekipi najefikasniji je bio Emantas Bendžijus sa 15 koševa, a dvocifren je još bio Pako Kruz sa 10 poena.

Posle izjednačenog početka igre koš za koš, prvi do veće prednosti stigao je Ritas.Jedini raspoložen u ekipi crno-beli na startu bio je Rade Zagorac, koji je postigao prvih 12 poena.

Srediniom četvttine izabranci Andree Trinkijerija uspeli su da meč ponovo uvedu u egal, a zahvaljući poenima Mozlija i Voldena otpočeli su seriju od 15-0.

Ritas je brzo uzvratio sa 8-0, ali su Tomas i Mozli omogućili crno-belima plus šest pred drugo poluvreme.

Partizan je tokom drugog poluvremena konstantno imao prednost, koja je u jednom trenutku iznosila i 18 poena viška, ali ponovo su viđene i oscilacije u igri.

Kosarkaši Ritasa uspeli su da unesu neizvesnost u poslednjem periodu, uspeli da smanje razliku na jednocifrenu, ali su Partizanova odbrana i važni poeni Jaramaza bili presudni za ishod meča.

Crno-beli sledeći meč u Evrokupu igraju protiv Lokomotive u gostima.

#KK Partizan

'