AKTUELNO

On je istakao da smatra da je sadašnja vlada pokazala da je napredak moguć.

Ministar finansija Srbije Dušan Vujović izjavio je  da svi u Srbiji moraju da stegnu kaiš kako bi im, u ekonomskom smislu, svima bilo bolje, i istakao da je bitno da je sadašnja Vlada Srbije pokazala da su poboljšanja moguća.

- Bitno je da smo pokazali da su poboljšanja moguća, svaki dan ide sve bolje...ali svi moraju da budu svesni da i dalje postoje ograničenja - rekao je Vujović za Radio televiziju Srbije.

On je naglasio značaj sve većeg poverenja ljude u ekonomske mere vlade ukazavši istovremeno da "svi moramo da stegnemo kaiš" da bi izašali iz zatečenog stanja.

U istoj emisji, predsednik Fiskalnog saveta Srbije Pavle Petrović je ocenio da pre smanjenje poreza i povećenja plata i penzija treba povećati investicije u infrastrukturu.

Upitan o stavu Fiskalnog saveta o mogućem smanjenju poreza na na plate i povećenju plata i penzija, Petrović je rekao da su "prioriteti malo drugačiji".

- Ako naplata bude veće od očekivane onda prvo treba povećeti investicije u infrastrukturu - rekao je on upozorivši i na visoki javni dug.

#Dušan Vujović

#Ekonomija

#Vlada Srbije

'