AKTUELNO

Ukoliko ste razmišljali o tome gde da odete na zimovanje, a uz to volite i dobro vino, onda neka vam ovaj tekst pomogne u donošenju odluke.

Kada pomislimo na izvrsno, ukusno i pristupačno vino, u startu pomislimo na Španiju, Francusku ili možda čak i Portugal. Međutim, otkrivena je najjeftinija boca vina u Evropi i to definitivno ne tamo gde očekujete.

Gastronomi i somelijeri su došli do zaključka da najjeftinije vino zapravo možete pronaći u Budimpešti, u Mađarskoj. Glavni grad Mađarske je na vrhu liste u pogledu pristupačnosti prehrambenih proizvoda s prosečnim troškovima od 48 funti (56 evra) za tri obroka za dve osobe tokom dva dana.

Budimpešta je pobedila konkurenciju iz Praga, gde je prosečna cena obroka za isti period bila oko 64 funte (74 evra), dok je Atina treća sa 76 funti (88 eura).

Ali vratimo se vinu. Istraživanje je pokazalo da je najjeftinija boca vina u Evropi bila u Budimpešti i mogla je da se nabavi za četiri funte (4,67 eura), piše Klix.ba. Prag i Berlin našli su se na drugom mestu s bocom stonog vina od pet funti (5,84 eura), dok su najskuplje na listi bile one u Parizu i Atini.

Budimpešta je takođe na drugom mestu po najjeftinijem pivu u Evropi, koje će vas koštati dve funte (2,34 evra). U isto vreme, ljubitelji kafe rado će vam potvrditi da su cene u većini evropskih gradova, osim u Parizu, približno iste.

#Budimpešta

#Putovanja

'