AKTUELNO

Ukoliko ste zaljubljeni, volite zabavu i sunčanje onda je ova destinacija idealna za vas.

Još niste odlučili gde biste sa partnerom na letovanje? Imamo za vas idealno mesto za odmor i opuštanje - Barbados.

Nije poznato samo po opularnoj pevačici Rijani, već i po prelepim plažama, savršenoj vodi, ali i hrani, piću i zabavi. Sandals su odmaralište koje prima samo parove, a u novembru organizuje kurseve za parove na kojima učesnici uče da kuvaju kao najpoznatiji kuvari.

Na ostrvu vas očekuju lokalni kulinarski specijaliteti, ali i ukusni kokteli. Dostupni su vam i sveži proizvodi koje Barbadošani proizvode sami. Ono što morate da probate su specijalno pečeni hlebovi punjeni leblebijom kuvanom na crnom luku, belom luku, kariju i kimu. Veoma su ukusni i jeftini.

Barbados je magično mesto. Na svakom koraku možete da vidite kljude koji prodaju lubenice i ribu, ako i sveži kokos. Ostrvo je posznato i po odličnom rumu koji se proizvodi ovde. Najbolji rum je beli rum koji je star čak 18 godina. Kokteli sa rumom na tropskim ostrvima imaju poseban ukus i daju poseban doživljaj.

Jedino što je malo teže jeste naći vegetarijansku hranu na ostrvu. Postoje organizovane ekskurzije i ture koje vam omogućuju da obiđete ostrvo i vidite sve najlepše plaže i istorijska mesta.

Voda je predivna i jedva ćete dočekati da se kupate u njoj. Divne peščane plaže sa palmama biće odlične za izležavanj ena suncu, a ako puitujete sa partrnerom moći ćete da uživate u romantičnim zalascima sunca.

#Putovanja

'