AKTUELNO

Hrabrost na delu!

Klodijana Hakaj, novinarka iz Drača je provela 60 sati na terenu i to sa tromesečnom bebom. Kako je ostala bez stana u zemljotresu, jedino logično što joj se učinilo da treba da uradi je da uzme mikrofon u ruke i da zađe među ruševine Drača, da popriča sa nesrećnim Albancima i pokaže celom svetu šta je solidarnost, ali i profesionalizam.

Klodijana je oko 60 sati bila je na terenu kao i mnoge njene kolege. Iza sebe, u svakom kvartu, u svakoj ulici u koju ide da izveštava, vukla je "kofer", vrlo skup "kofer", u kojem nije bilo odeće ili prtljaga, već mali, najdraži njen svet. Njena tromjesečna ćerka očigledno prepoznaje tešku profesiju majke iako je sunčevu svetlost videla nedavno.

Klodijana je jedan od građana Drača kojeg je pogodio zemljotres i naneo mu štetu. Njen stan je potpuno uništen, zidovi su popucali, plafon otpao, vrata i prozori izvaljeni iz štoka. Tek izgrađen stan bukvalno mora da se renovira od poda do plafona.

Ali uprkos onome kroz šta prolazi, ona je tu da izveštava o problemima kroz koje prolaze stotine hiljada drugih stanovnika Drača. Izveštava "uživo“, a zatim bude nekoliko trenutaka sa devojčicom. Tako njeni sati prolaze dok nastavlja da radi non-stop

Policija je postavila sigurnosni pojas u nekoliko zgrada u gradu Draču. Izveštava se da su zgrade pretrpele oštećenja na fasadi i njihovoj strukturi, što ugrožava živote stanovnika. Novinarka Klodiana Hakaj pomno je posmatrala ove građevine, za koje kaže da su pretrpeli veliku štetu.

- Postoji veliki broj oštećenih zgrada. Ima veliki broj objekata izgrađenih pre i posle devedesetih godina prošlog veka. Ošteženja su vrlo ozbiljna“, rekala je u jednom uključenju novinarka tog ukletog 26. novembra 2019. godine..

#Albanija

#Reporter

#Zemljotres

'